De informatie avond over de plannen voor de nieuwbouw was drukbezocht. FOTO: Agnes Laurens
De informatie avond over de plannen voor de nieuwbouw was drukbezocht. FOTO: Agnes Laurens (Foto: Agnes Laurens)

Plannen nieuwbouw Odijk bekend gemaakt

Aan sociale huurwoningen is een tekort in de Gemeente Bunnik. Vorige week donderdag heeft de gemeente met projectpartner LekstedeWonen een inloopavond georganiseerd.

door Agnes Laurens

Odijk - Op deze zeer drukbezochte informatie-avond is het schetsontwerp gepresenteerd om 10 appartementen in Odijk te realiseren waarbij de dierenweide wordt verplaatst. De 10 sociale huurappartementen krijgen allemaal 2 kamers en komen te staan tussen de Zeisterweg, Rozelaar en de Korenbloem. De dierenweide verhuist dan naar de hoek bij het Pad door Dalenoord. Inwoners van Odijk kwamen kijken hoe het plan eruit ziet, hoe de inrichting van de appartementen eruit komt te zien, of om inspraak te doen en hun ideeën te laten weten omtrent het plan. Veel inwoners vinden het een goed plan. Een bewoner van de Eikelaar: "De plannen zijn goed overwogen en daarbij is goed gekeken naar de wensen van één ieder." Desiree Muts woont al 23 jaar in Odijk en wil graag in Odijk blijven wonen. "Dit zou dan een uitgelezen kans zijn om te gaan verhuizen.", vertelt ze. Zij hoort ook van haar vrienden dat er een tekort aan sociale huurwoningen is in Odijk. Mocht dit plan doorgang vinden, dan is dat het wachten voor haar meer dan waard.

De maat is vol

Er zijn echter ook tegengeluiden. Een bewoner van de Portaal-flat bij Pad van Dalenoord heeft bezwaar: "Als de dieren voor mijn deur staan, komt de stank van de dieren in mijn huis." Hij vervolgt: "Ik slaap graag met mijn raam open, maar als sommige dieren lawaai maken in de nacht, dan kan ik niet slapen." Hij legt uit dat het voor de bewoners van de flat ook niet verantwoord is om de dieren voor de flat neer te stallen, omdat het gevaar op Q-Koorts ook aanwezig kan zijn. Hij gaat verder: "In deze flat wonen veel ouderen en vluchtelingen die de Nederlandse taal niet begrijpen." Voor hen wil hij inzicht krijgen hoe het plan er verder uit komt te zien. De man woont meer dan 40 jaar in Odijk en heeft dusdanig veel veranderingen meegemaakt, dat voor hem de maat nu echt vol is.

Meer berichten