Winnaar Kids Award: Het web zonder spinDuco Slooff (8), Zeist
Winnaar Kids Award: Het web zonder spinDuco Slooff (8), Zeist (Foto: )

Duco Slooff wint Kids Award

Twee jonge Utrechtse fotografen winnen WWF-Frans Lanting Photo Award. De 12-jarige Dirk Hoogenstein uit Utrecht en de 8-jarige Duco Slooff uit Zeist winnaars grootste natuurfotowedstrijd van Nederland.

Zeist - De winnaars van de prestigieuze WWF-Frans Lanting Photo Award zijn bekend gemaakt in het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam. De winnende beelden van Nederlands grootste natuurfotowedstrijd zijn gekozen uit ruim 7.000 inzendingen. De jury stond onder leiding van de beroemde natuurfotograaf en WWF-ambassadeur Frans Lanting.

De Kids Award is gewonnen door de 8-jarige Duco Slooff uit Zeist. Hij legde op artistieke manier een spinnenweb met dauwdruppels vast.

De diverse awards werden uitgereikt door juryleden Humberto Tan, Kim Feenstra, Jasper Doest en Christiaan van der Hoeven. Zij roemden de verhalende kracht van natuurbeelden.

Juryvoorzitter Frans Lanting sprak de winnaars toe via een videoboodschap: "We hebben niet alleen gelet op de techniek en het beeld maar ook op de verhalende kracht van foto's. Het is mooi dat je dat bij de winnaars ook terugziet."

Fotoreis naar WNF-project
De winnaar van dé WWF-Frans Lanting Award, Gino Symus, heeft een fotoreis gewonnen naar een WWF-project in Zambia. Hij gaat daar onder professionele begeleiding van Jasper Doest de natuur fotograferen. De andere prijswinnaars winnen behalve de award een meet & greet met Jasper Doest en een verblijf in Center Parcs.

De circa tweehonderd beste foto's van deze editie van de WWF-Frans Lanting Photo Award zijn gebundeld in het boek Ooggetuigen. De natuurfoto's zijn voorzien van commentaar van de jury en de makers. Het boek is te bestellen op wwf.nl/fotoboek2018. Daarnaast zijn de foto's tot 14 december tentoongesteld in de ontvangsthal van het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam.

De prijswinnaars en juryrapport

Meer berichten