Er is nog meer buiten hockey om


Florien Buitendijk op haar favoriete hockeyclub Schaerweijde. Daar is zij vier keer per week te vinden. FOTO: Lydia van der Meer
Florien Buitendijk op haar favoriete hockeyclub Schaerweijde. Daar is zij vier keer per week te vinden. FOTO: Lydia van der Meer

Er is nog meer buiten hockey om

Florien: sportster van het jaar

Door Lydia van der Meer

Florien Buitendijk (16) is vorig jaar uitgeroepen tot sportster van het jaar in Zeist. Ze is keepster bij hockeyclub Schaerweijde bij meisjes A1. Daarnaast speelde ze vorig jaar in het Nederlands elftal meisjes B.

Het combineren met school gaat prima, vindt Florien. Ze zit op in havo vier op het Openbaar Lyceum Zeist. "De school doet niet zo heel moeilijk als ik vanwege hockey eens eerder weg moet. Toen ik bij het Nederlands elftal hockeyde miste ik de hele maandag op school. Dat moest ik dan allemaal inhalen, dat was wel ingewikkeld."

Florien doet op maandag krachttraining en een reguliere hockeytraining. Op woensdag heeft ze een hockeytraining en een keeperstraining en op donderdag een reguliere hockeytraining. Zaterdags is er een wedstrijd. "Als ik niet hockey, ben ik met school bezig, of aan het chillen met vriendinnen. Hockey is een belangrijk onderdeel in mijn leven maar niet het belangrijkste. Het moet wel leuk blijven."

"Ik ben niet bang voor de bal maar ik loop altijd rond met blauwe plekken op mijn knieën en mijn arm. De bal komt dan net onder mijn bodyprotector. Hoe ouder ik word hoe fysieker het hockey wordt. Soms komt er iemand op mij af en wil dan op een afstand van 2 meter vol op het doel slaan. Liever niet denk ik dan. Het gaat wel anders in de A-lijn. Iedereen slaat zo hard. Toch wen je eraan."

"In de D-lijn moest ik af en toe keepen omdat we geen vaste keeper hadden. Ik vond het leuk om te doen en de anderen zagen dat ik 'niet slecht' was. De coach van de D1 vroeg toen of ik met de D1 wilde meetrainen. Het jaar erop ben ik bij meisjes D1 gaan keepen. Ik vond het heel vet dat ik uitgeroepen ben tot sportster van het jaar in Zeist. Ik was de jongste en vond het wel spannend. Mijn team vond het ook superleuk voor mij, ik kreeg op die avond van de bekendmaking allemaal berichtjes en telefoontjes."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden