Overhandiging tegoedbon door Evelien Raap aan Norbert Jansen
Overhandiging tegoedbon door Evelien Raap aan Norbert Jansen

Uitslag 'omlaag die meter'

De afgelopen maanden hebben bewoners meegedaan aan de energiebespaarquiz van de campagne 'Omlaag die meter!'. Bewoners werden uitgedaagd om energiebesparende maatregelen te koppelen aan de bedragen die je per jaar bespaart als je de maatregel uitvoert.

Zo levert een waterbesparende douchekop 27 euro pp/pj op. De was op 40 graden wassen in plaats van op 60 graden, levert je bij 2 wasbeurten per week 8,50 euro per jaar op. Zaterdag 15 december overhandigde Evelien Raap, voorzitter van Stichting Energie Zeist/Mijn Groene Huis de tegoedbon voor een onafhankelijk advies over energiebesparende maatregelen aan de winnaar Norbert Jansen. Norbert vertelt dat hij al bewust bezig is met energiebesparing: hij zet standaard de verwarming een graad lager. Zijn partner is er nog bewuster mee bezig: deuren dicht, stekkers uit het stopcontact, sluipverbruik verminderen, en gloeilampen worden vervangen voor LED verlichting.

Zie www.omlaagdiemeter.nu en www.mijngroenehuis.nu

De campagne 'Omlaag die Meter!' helpt bewoners bij energiebesparing in huis door nieuwe gewoontes aan te leren en kleine energiebesparende maatregelen te nemen in huis. De campagne wordt uitgevoerd door Mijn Groene Huis met een financiële bijdrage van Samen Duurzaam Zeist.

Meer berichten