Links staat Jaap (35), samen met zijn trouwe vriendin Emma (32)
Links staat Jaap (35), samen met zijn trouwe vriendin Emma (32)

Emma hield Jaap goed in de gaten

Links staat Jaap (35), samen met zijn trouwe vriendin Emma (32). De twee zijn net terug gekomen uit het Dierenhospitaal in Utrecht. Wat had Jaap? Nou, heel duidelijk is dat nog niet, meerdere ezels hadden verschijnselen wat het meest leek op een heftige keelontsteking.

De andere ezels zijn in de opvang zelf behandeld. En heel belangrijk, het verplegend personeel van de ezels ( onze vrijwilligers) moesten de ezels aan het eten zien te houden.

Met pijnstilling, zachte voeders en superveel aandacht lukte dat wonderwel. Echter niet bij Jaap. Hij moest opgenomen worden en Emma moest mee. Jaap en Emma hebben pas een half jaar verkering, nadat Jaap zijn vorige vriendin Nikita moest missen.

Voor Emma, een merrie met een duidelijke feministische inslag, was dat knap moeilijk de 1e maanden. Jaap is nogal dwingend in de liefde! Hoe mooi om te zien hoe Emma haar vriend trouw terzijde stond tijdens zijn ziekte. En dat nog steeds doet.

Komende weken is het nog spannend of Jaap 'het goed blijft doen". Alle ezels en vrijwilligers van Stichting de Ezelsocieteit wensen u, trouwe lezers en fans, een gezond en vredig 2019.

Een hartelijke ezelgroet van Vera van Koten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden