Foto: Diana Knijff

Voetbalvereniging SV viert kerst met eenzame ouderen

Door Lydia van der Meer

Voetbalvereniging SV Zeist vierde zaterdag 22 december voor de tweede keer kerst met eenzame ouderen. Vanuit een stukje liefdadigheid doet SV graag wat voor een ander. Meer dan twintig vrijwilligers hebben zich die dag ingezet om een gezellig en lekker kerstdiner samen met ouderen te vieren, die zelf niemand hebben om kerst mee te vieren.

"Samen met Sylvia Honders (55) heb ik proactief verschillende zorghuizen voor ouderen bezocht in Zeist," vertelt Diana Knijff (37), jeugdbestuurslid van SV. "We hebben daar met activiteitenbegeleiders gesproken of ouderen het leuk vinden om bij ons te komen dineren. Vorig jaar hadden we 24 ouderen te eten, dit jaar zat de hele kantine vol. Hoe meer mensen hoe meer gezelligheid."

"Pieter Steenbeek, bestuurslid Jeugdzaken, is de grote initiatiefnemer van dit evenement. Hij kwam twee jaar geleden met dit idee," vertelt Diana. "We hebben zo'n grote kantine. Waarom zouden we geen gebruik van maken? Samen met Pieter hebben we zijn idee uitgewerkt. Wij vragen leden om de kaartjes van de postcodeloterij bij ons in te leveren. Met dit kaartje kunnen mensen een gratis maaltijd ophalen bij Albert Heijn en deze maaltijden gebruiken wij voor het diner. De groenteboer, slager, kaasboer en MCD op het Vrijheidsplein en de poelier op de markt hebben etenswaren gedoneerd. Kinderdagverblijf Kiekeboe stelt busjes beschikbaar om de ouderen op te halen en thuis te brengen en bij Albert Heijn de Clomp stond een grote zuil waarin mensen hun statiegeld van flessen konden doneren. Van dit geld hebben we een zanger ingehuurd om de kerstsfeer er goed in te brengen. Met mensen van gemiddeld tachtig jaar lopen we gerust de polonaise.

SV Zeist zorgde er ook voor dat mensen die een rolstoel zitten of hulp nodig hebben met eten ook bij het diner konden zijn. "Er zijn zoveel mensen alleen en eenzaam in deze periode van het jaar. Ook mensen onder de zeventig. Zij zijn ook welkom."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden