Miranda Jansen van Parfumerie Stumpf met de nieuwste geur in haar hand. FOTO: Lydia van der Meer
Miranda Jansen van Parfumerie Stumpf met de nieuwste geur in haar hand. FOTO: Lydia van der Meer (Foto: Lydia van der Meer)

Wat zijn de trends voor 2019? Mode, interieur en styling

Wat is hot en happening in 2019? Wat moeten we dragen en hoe zien de trends voor inrichting, sieraden, haar, make-up en kleding eruit?

door Lydia van der Meer

Zeist - "Gekleurde edelstenen zijn 'in'," vertelt Bart Milikan van juwelier de Weerd-Janssen. "Mensen durven meer en kleuren als oranje en groen worden meer verkocht dan in het verleden. Fijne kettinkjes, grote oorbellen, ringen naast elkaar in plaats van gestapeld. Dat zijn trends voor sieraden in 2019. Blauwe horlogebandjes en blauwe horlogeplaten komen in 2019 veel terug voor heren."

In het interieur vind je de kleuren groen, donkerblauw en geel terug. Ook worden er veel bonte patronen met veel kleur gebruikt. Melanie Bosch-Jacobs is eigenaar van Interiors DMF, gevestigd in Zeist. Zij ontwerpt haar eigen meubelcollectie en maakt totaalconcepten voor het interieur.

"Qua stoffen zie je veel fluweel, wel van polyester. Dit is praktisch en gebruiksvriendelijker. Dit geldt ook voor de linnen stoffen, maar deze stof is dan behandeld met een aqua clean coating. Qua banken zie je grote elementen banken, ronde salontafels met stalen details en natuursteen, en 'dining chairs 'met ronde vormen en stalen poten."

Wat gebeurt er op het gebied van haar? Fiona Franchimon vertelt ons over de trends in 2019. "In het haar zien we op kleurgebied veel kleurverschillen in een coupe met behulp van speciale kleurtechnieken zoals E-Light. Dit is een folietechniek die veel diepte in het haar brengt. Je ziet ook meer volume en beweging door vernieuwde 3D knip- en stylingtechnieken."

Miranda Jansen van Parfumerie Stumpf geeft make-up tips voor het komende voorjaar. "Mat oranje op de lippen, sculpting sticks om je gezicht te 'shapen en te highlighten. Boven je lip, op de zogenaamde cupidoboog, op je slapen en onder je wenkbrauwen kun je wat highlighter aanbrengen. Verder mogen de wenkbrauwen vol en rommelig zijn. Op de huid gebruik je een matte foundation.

Qua geuren komt er momenteel van alles binnen, waaronder een nieuwe geur van Aqua di Parma, een exclusieve lijn."

Meer berichten