Links Ayla (19) en rechts Ashley (24), beiden van de Hogeschool Utrecht. FOTO: Vluchtelingenwerk Zeist
Links Ayla (19) en rechts Ashley (24), beiden van de Hogeschool Utrecht. FOTO: Vluchtelingenwerk Zeist (Foto: Vluchtelingenwerk Zeist)

Kennismakingslunch voor nieuwkomers in Zeist

Op 2 januari heeft VluchtelingenWerk West- en Midden Nederland een zogenaamde kennismakingslunch gehouden voor nieuwkomers in Zeist. De lunch werd gehouden in het gebouw van de Biga en was bedoeld voor vluchtelingen die het afgelopen half jaar een woning in Zeist hebben gekregen en daarbij begeleid werden door VluchtelingenWerk.

Zeist -Twee stagiaires van de Hogeschool Utrecht, Ayla (19) en Ashley (24), hadden het evenement bedacht en georganiseerd. Het doel van de lunch was dat VluchtelingenWerk de nieuwkomers beter leerde kennen en dat de vluchtelingen ook nog met elkaar in contact kwamen. Aan alle bezoekers was gevraagd iets kenmerkends mee te nemen uit het eigen land. Dat kon iets te eten zijn, maar ook bijvoorbeeld een foto. Ook mocht iets meegebracht worden dat typisch gevonden werd voor Nederland. De tafel raakte zo overvloedig gedekt met spijzen uit vele windstreken.
De lunch werd een groot succes. Aan de ene kant kwam VluchtellingenWerk beter te weten waar de knelpunten zitten die nieuwkomers in Zeist ervaren. Aan de andere kant werden tal van nieuwe contacten opgedaan, ook omdat bijna iedereen zijn verhaal deed.

Stagiaire Ashley legt nog uit: "De opkomst was boven verwachting. Alle vluchtelingen die Ayla en ik hebben begeleid bij het betrekken van een woning zijn bijvoorbeeld gekomen. En veel van de mensen hadden ook hun kinderen mee genomen. Daarbij vond iedereen het interessant om te smullen van niet altijd erg bekende gerechten".
VluchtelingenWerk denkt erover met de lunch een traditie te starten en misschien twee keer per jaar een dergelijk samenkomen te realiseren. Teamleider van de locatie Annet Meeuws was bijzonder te spreken over het initiatief van de stagiaires. Zij zegt: "De studentes vinden hun stage erg leuk. Ze maken van deze middag ook melding in hun verslagen voor school".

VluchtelingenWerk is gevestigd in het gebouw van de Biga in Zeist. Thorbeckelaan 3 Tel.: 030-6971906

www.vluchtelingenwerk.nl/westmidden

Meer berichten