De organisatoren van het zaalvoetbaltoernooi zijn links Wouter Vriens en rechts Friso Tromp beide 11 jaar oud. FOTO: Maarten Bos
De organisatoren van het zaalvoetbaltoernooi zijn links Wouter Vriens en rechts Friso Tromp beide 11 jaar oud. FOTO: Maarten Bos (Foto: Maarten Bos)

Friso en Wouter organiseren toernooi

Twee jonge inwoners van Zeist, Wouter Vriens (11) en Friso Tromp (11), hebben op 30 december voor het tweede jaar op rij een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd in het Binnenbos in Zeist. De jongens hebben daarnaast ook al twee keer buiten een toernooi opgezet.

door Maarten Bos

Zeist - Wouter en Friso zitten in groep 8 van de Kerckeboschschool. Ze zijn ook lid van de Jeugdwijkraad. Via dat orgaan organiseren zij hun evenementen. Voor dit laatste toernooi hebben ze drie maanden voorbereidingstijd nodig gehad. Meander Omnium zorgde voor de geldelijke middelen. Jeugd Jongeren Werker Fahrid Bouchiki heeft de
jongens ondersteund. De catering werd gesponsord door plaatselijke middenstanders en dj Willem zorgde gratis voor de muzikale omlijsting.

Aan het toernooi deden zeven teams mee. Er was ook een spookteam zodat twee poules van vier ontstonden. De teams hadden welluidende namen zoals de Badeenden, de Knalerwten en de Boys. Er deden ook twee meisjesteams mee. Wouter en Friso voorspelden ieder dat hun eigen team het toernooi zou gaan winnen. De deelnemers beleefden heel veel plezier aan het evenement en de in groten getale opgekomen ouders steunden de spelers en speelsters van harte.

Meer berichten