Celeritas raakte thuis het spoor bijster

Zeist - Het thuis nog ongeslagen Celeritas verloor zaterdagavond na een goed gespeelde eerste helft onnodig van HVOS uit Spijkenisse. Met het ingaan van de rust leidde Celeritas verdiend met 12-8, verdedigend werden de snel instartende opbouw spelers van de gasten goed opgevangen, ook aanvallend wisten de mannen uit Bunnik met regelmaat het HVOS te treffen. Wisten de gasten een kwartier Celeritas te volgen, vanaf 6-5 was het Celeritas wat haar stempel op de wedstrijd drukte en met een voorsprong van 4 doelpunten ging rusten.

Na de hervatting ging het bij Celeritas goed fout, binnen 10 minuten werd de mooie voorsprong weggegeven, bij 14-14 kwam HVOS op gelijke hoogte. Een korte opleving zorgde er voor dat Celeritas bij 17-15 weer aan de goede kant van de score stond. Bij het ingaan van de laatste 10 minuten had Celeritas totaal geen grip meer op de wedstrijd, het spel werd chaotisch, van goed opgezette aanvallen was geen sprake meer, er was geen leiding meer in het veld. Ieder deed maar wat en van de solide verdediging uit de eerste helft was geen sprake. In 9 minuten tijd liepen de gasten van 21-21 uit naar een 24 – 31 overwinning.

Zaterdag avond gaat Celeritas in Utrecht op bezoek bij HMS/Achilles, de wedstrijd wordt om 19.30 uur gespeeld in sporthal Zuilen.

Meer berichten