herken bomen ook in de winter!
herken bomen ook in de winter! (Foto: IVN)

Minicursus bomen en struiken herkennen in de winter

Wilt u ook in de winter bomen en struiken kunnen herkennen?
Doe mee met onze IVN Minicursus “Winterherkenning van bomen en struiken in bos en veld” op donderdagavond 24 en zaterdagochtend 26 januari in Zeist. Na deze minicursus kijkt u in de winter voortaan heel anders naar al die kale takken!

In de zomer herkennen we de boom- of struiksoorten veelal aan het blad. Maar omdat de meeste loofhoutsoorten kaal zijn in de winter hebben we hier niets aan, als we ook dan de soort willen herkennen. In deze tijd zijn er andere interessante herkenningsmogelijkheden zoals het silhouet en takkenstructuur, de twijgen met hun knoppen en de eventuele vruchtresten of katjes.

De lesavond zal bestaan uit een algemene introductie en uitleg van kenmerken aan de hand van een theoretisch deel in de vorm van een presentatie en een praktisch deel in de vorm van het onderzoeken van twijgmateriaal. De bijbehorende excursie is bedoeld om de opgedane kennis in zijn geheel te zien en toe te passen. Na deze minicursus wordt een wandeling in de winter nog leuker.

Lesavond op donderdag 24-01-2019 van 20.00-22.00 uur in Verpleeghotel Bovenwegen en excursie op zaterdag 26-01-2019 van 10.00-12.00 uur. Adres: Bovenwegen, Heideweg 1, 3708 AD Zeist.

Kosten 7,50, aanmelden zie https://www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn/activiteiten/winterherkenning-van-bomen-en-struiken

Meer berichten