Foto: Danny Wendt

Running Zeist: ''Nat maar leuk!''

Aan de slag met goede voornemens

Het is al half januari, de hoogste tijd voor ruim vijftig mensen om de goede voornemens werkelijkheid te maken. Afgelopen zondag liepen deze sportievelingen mee aan de vijfde editie van de Running Zeistloop op het Bizonveld.

door Danny Wendt

Zeist - ''We hebben wel eens beter weer gehad'', zo vertelt de natgeregende organisator Ab Reitz voor de start van de hardloopwedstrijd met een glimlach. Ondanks het slechte weer zijn er toch genoeg mensen om een goede wedstrijd te hebben. Terwijl de wedstrijd voor de kinderen, zij liepen een ronde van twee kilometer, net is afgelopen maken de lopers zich klaar voor hun eerste zeven kilometer. Hierna volgen er in de komende maanden nog drie wedstrijden, uiteindelijk wint de persoon met de snelste drie tijden het klassement in september.

''Alle deelnemers klaar? Lopen maar!'' zo roept de enthousiaste vrijwilliger Wout door zijn speaker. Terwijl de lopers onder aanmoediging van een paar families het bos in verdwijnt benadrukt Reitz dat plezier voorop staat: 'Mooi dat mensen hier op zondagochtend lopen, ze kunnen ook in bed blijven liggen. Het is een kleinschalige loop, iedereen kan aansluiten. ''Het was weer een leuke wedstrijd, meer locals zouden moeten meelopen!'', aldus winnaar traileet Jarno. Reitz bekroont de winnaars met een medaille en eindigt:" Ik zie jullie allemaal weer 24 maart!

Meer berichten