Foto: Mel Boas

Olivier regelt run Kika

Zeistenaar Olivier van der Steeg leerling van de sportacademie organiseert succesvolle sponsorloop voor KiKa (stichting Kinderen Kankervrij) bij OBS Waterrijk in Utrecht. De organisatie van de sponsorloop is een eindexamenopdracht voor Olivier.

Zeist - Op vrijdag 11 januari is het schoolplein omgetoverd tot een feestelijk start- en finishterrein, inclusief een waterstation, deejay Gabriel Coljee en de pannenkoeken van Bram. Ook de KiKa beer was aanwezig om de leerlingen aan te moedigen. Alle klassen deden mee en hebben erg hun best gedaan om zoveel mogelijk rondjes te lopen.

Eind 2018 heeft Olivier contact opgenomen met Jeroen Kooijman, die na het overlijden van zijn neefje Jesper aan de gevolgen van leukemie, Team Jesper heeft opgericht om geld in te zamelen voor KiKa (stichting Kinderen Kankervrij). Jeroen Kooijman uit Zeist heeft al verschillende sponsorevenementen om geld op te halen voor Kika georganiseerd. Ook heeft Jeroen er al enkele sponsorde marathons voor KiKa opzitten.

In december 2018 is Olivier samen met een delegatie van Team Jesper de klassen rond geweest om de leerlingen te vertellen over de sponsorloop en het doel waarvoor zij zich konden gaan inzetten. De leerlingen gingen gemotiveerd naar huis om sponsors te werven. In de kerstvakantie hebben zij familie en vrienden benaderd om hun loop te sponsoren. Alle klassen deden mee. De kinderen hebben erg hun best gedaan om zoveel mogelijk rondjes te lopen. De kinderen van OBS Waterrijk liepen in totaal 6.265,77 euro bij elkaar voor deze actie.

De directeur van OBS Waterrijk Kirsten Lammers kijkt enthousiast terug op de ochtend. "Wat een geweldig evenement is het geworden..., ik ben erg trots op de kinderen".

Meer berichten