De eerste elektrische deelauto werd in augustus 2018 geïntroduceerd. Standplaats: Bergweg. Samen Slim Rijden Zeist wordt gesteund door Samen Duurzaam Zeist.
De eerste elektrische deelauto werd in augustus 2018 geïntroduceerd. Standplaats: Bergweg. Samen Slim Rijden Zeist wordt gesteund door Samen Duurzaam Zeist. (Foto: )

Samen Slim Rijden Zeist

Voor veel mensen geldt dat ze de auto eigenlijk weinig gebruiken. Meestal staat 'ie voor de deur. Soms zelfs met een betaalde parkeervergunning.

Zeist - De vaste lasten lopen gewoon door en maken, gecombineerd met reparaties en brandstof, dat dat enkele ritje dat je zo nu en dan maakt, wel erg duur wordt. Dat kan ook anders! Samen Slim Rijden Zeist biedt een aantrekkelijk en duurzaam alternatief voor goede mobiliteit: je deelt een elektrische auto met buurtgenoten. Je weet wie er nog meer in rijdt en kunt makkelijk afstemmen wie de wagen wanneer nodig heeft. De kosten deel je samen. De besparing kan op die manier oplopen tot een paar honderd euro per maand (op basis van berekeningen Nibud/ANWB). Samen Slim Rijden Zeist biedt het concept aan in samenwerking met Centraal Beheer en Onze Auto. De eerste deelauto volgens het concept rijdt sinds augustus succesvol vanaf de Bergweg. Binnenkort volgt Den Dolder met 2 deelauto's: luxe elektrische Nissan LEAF's. Op zaterdag 2 februari kunnen inwoners vanaf 14:00 uur op het DOSC-terrein in Den Dolder kennis maken met elektrisch rijden en de voordelen van het autodelen. Wethouder Wouter Catsburg maakt als eerste een proefrit. Daarna is het de beurt aan andere belangstellenden. www.samenslimrijden-zeist.nl. arnout@samenslimrijden-zeist.nl.

Meer berichten