Shetlander Bram is tevreden

Toen we jaren geleden ergens een ezel ophaalden, bleek daar ook een shetlandpony te staan. Met somber toekomstbeeld. Het was Bram, die sindsdien bij de stichting hoort.

Bram (19) was erg mager, maar knapte in de opvang goed op. Hij woont op de dependance in Bunnik. Daar heeft hij zowel paard-, als muil-, als ezel-gezelschap. Maar zijn lievelingsgezelschap is mooie shetlandpony Fleur. Zij delen een stal.

Fleur (18) had last van haar gebit, meerdere tandwortels waren ontstoken. Haar zieke tanden werden getrokken, in de kliniek, waar ze ook een nachtje moest blijven.

Bram snapte het niet en miste zijn vriendin. Soms merk je pas hoe hecht dieren met elkaar zijn, als ze elkaar (even) kwijt zijn. Want niet alleen Bram was van slag; Muildier Mack, die geboren is uit een romance tussen een shetlandpony en een ezelhengst, vond het ook maar niks dat Fleur weg was. Fleur doet Mack waarschijnlijk aan zijn moeder denken en hij heeft haar graag in de buurt.

Fleur begon bij thuiskomst te hinniken vanuit de nog gesloten trailer. In de stal stond Bram al gespannen bij het hek. Hij kon niet wachten om Fleur weer te zien en toen ze hun stal inkwam, kroop hij gelijk dicht tegen haar aan terwijl hij een zacht brommend geluid maakte.

Hartelijke ezelgroet van Emmy

Meer berichten