Foto: Rutger van den Hoofdakker

Vriendengroep De Helden van Zeist in actie voor Roparun

Door Rutger van den Hoofdakker

'Soms komen mooie ideeën spontaan tot stand. "Het was op het schoolplein van de Montesorri school in Kerckebosch waar we als ouders spraken over sport en hardlopen", vertelt Zeistenaar Frans Kok in de bistro Jan op de Krakelingweg. "Mijn vrouw deed mee aan de Roparun wat een estafette hardloopwedstrijd is van Parijs naar Rotterdam. Vroeger was het andersom maar een aankomst in Rotterdam is makkelijker te organiseren. In 2019 doen we voor de vierde keer mee als Helden van Zeist."

Volgens Frans, die teamcaptain van de Helden van Zeist is, zijn er veel voorbereidingen nodig om aan zo'n evenement mee te doen. "Denk aan het regelen van vervoer, eten en overnachtingen. Er is een back up auto en een begeleidingsteam nodig."

De Helden van Zeist is een vriendengroep van mensen uit Zeist. Zij hebben zich als doen gesteld om geld in te zamelen voor mensen die te maken hebben met kanker. De opbrengst van de acties wordt besteed aan Stichting Roparun. Het motto van de Roparun is: 'leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.' Er zijn inloophuizen waar (ex)- kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Roparun is ook bezig met vakanties voor een mooie ontmoeting met elkaar en workshops in ziekenhuizen waarbij mensen leren omgaan met de verandering van hun uiterlijk en met hun ziekte leren omgaan. We wensen ook vooral zieke kinderen een fijne dag te bezorgen."

Voor het inzamelen van geld zijn er diverse acties. Zo is er op 8 februari een Kennisfestival in Leusden en op 3 maart vindt de Bosrun plaats. "Met dank aan het Utrechts Landschap", merkt Frans op. "Er is een kidsrun van 1 kilometer en verder afstanden van 5 km, 10 km en nieuw dit jaar is de 15 km. Start en finish is bij Bistro Jan en de opbrengst van de Bosrun gaat naar de Stichting Roparun." www.heldenvanzeist.nl en www.bosrun.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden