Teleurstellende nederlaag van Celeritas.

De mannen van Celeritas zijn er zondag niet in geslaagd om in Ridderkerk tot een overwinning te komen tegen Saturnus. Dit team had 2 punten minder dan de Bunnikse mannen, bij een overwinning zou zelfs een 2e plaats tot de mogelijkheden behoren, nu echter is Saturnus door een beter doelsaldo boven Celeritas geklasseerd.

Celeritas begon deze wedstrijd met een gehavende ploeg, David Kok en Mark van de Ven moesten helaas om verschillende redenen verstek laten gaan. Ondanks deze aderlating kwam Celeritas voortvarend uit de startblokken en nam met 5-6 de leiding, daarna kantelde de wedstrijd. Saturnus gooide het tempo flink omhoog en Celeritas was zeer ongelukkig met de afronding waarbij paal en lat ook nog eens enkele malen succes in de weg stonden. Saturnus kwam daarna al snel op een 12-8 voorsprong. Het tempo bleef enorm hoog en de score liep evenredig hard op, naar een 22-17 ruststand.

In de tweede helft brak bij Celeritas het gemis op van de ontbrekende basisspelers, een snel spelend Saturnus had duidelijk meer power en een veel hoger schotpercentage dan de gasten. Wat Celeritas ook probeerde het moest toe zien dat de thuisploeg het spel dicteerde, en een verdiende overwinning 38-30 behaalde. Celeritas is afgetroefd op eigen middelen: het snelle en effectieve aanvalsspel. Door deze nederlaag is de achterstand op de oploper Ventura nu 4 punten.

Zondag om 13.00 uur komt het Haagse SOS/Kwiek naar sporthal De Tol, het moet dan mogelijk zijn om de misstap te compenseren.

Meer berichten