Evelien Raap en Marius Keij vertellen enthousiast over de mogelijkheden die het Energiecentrum hen biedt om energiebesparing en –opwekking binnen ieders handbereik te brengen.
Evelien Raap en Marius Keij vertellen enthousiast over de mogelijkheden die het Energiecentrum hen biedt om energiebesparing en –opwekking binnen ieders handbereik te brengen. (Foto: Anne-Marie Bergervoet)

Mijn Groene Huis ontzorgt

Mijn Groene Huis is voortaan te vinden in Het Energiecentrum, Slotlaan 300. Een nieuwe locatie met een nieuwe naam. Daar is goed over nagedacht. "We hadden behoefte aan meer ruimte", aldus Evelien Raap (algemeen coördinator) en Marius Keij (voorzitter), "om mensen beter te kunnen informeren.

Zeist - Nu kunnen we laten zien welke materialen gebruikt worden om te isoleren, hoe apparatuur zoals een warmtepomp en een zonnepaneel-installatie werkt, wat er in de Energiebox zit en onze eigen verlichting is een voorbeeld van wat er allemaal kan met led. We kunnen hier ook kleine groepen ontvangen. Dat is voor ons belangrijk, we willen zo veel mogelijk mensen maar ook bedrijven bereiken.

Toen we als Mijn Groene Huis begonnen, kozen we heel bewust voor een wijkgerichte aanpak. Dat blijft zo. We nodigen mensen per buurt uit voor een informatiebijeenkomst. Een succes want je treft dan mensen die vaak in vergelijkbare huizen wonen en dezelfde vragen hebben als het gaat om besparing en isolatie. In het Energiecentrum kunnen we nu laten zien waar we het over hebben, apparatuur die opgesteld staat, uitleggen en duidelijk maken wat er per type woning mogelijk is. Onze energie-ambassadeurs zijn onafhankelijk en ervaringsdeskundigen die diverse trainingen hebben gevolgd.

In een eerste oriënterend persoonlijk gesprek met mensen die stappen overwegen, adviseren ze over een logische en haalbare aanpak om te besparen, te isoleren en het opwekken van zonne-energie.

Wij willen met onze wijkgerichte aanpak en follow-up in het Energiecentrum mensen ontzorgen in het proces van verduurzaming van het energiegebruik, het makkelijker maken en het zo versnellen. Een filosofie van waaruit we ons ook meer gaan richten op VVE's en op ondernemers. Zo starten we in maart met Mijn Groene Bedrijf. Ook gevestigd in het Energiecentrum."

"Maar we zijn nu al open", lacht Evelien, "en mensen zijn altijd welkom om binnen te stappen." De openingstijden staan op www.mijngroenehuis.nu.

Meer berichten