Te korte afstand tussen 2 bomen
Te korte afstand tussen 2 bomen (Foto: Guus van Lexmond)

Nieuwe bomen in Odijk

Hoera!!! De gemeente Bunnik heeft onlangs nieuwe bomen geplaatst langs de Nicolaaslaan in Odijk, ter hoogte van de Nicolaaskerk. Een prachtig initiatief. Dat mag ongetwijfeld duidelijk zijn. De oude (eerder gerooide) bomen vormden toch een groot gevaar voor mens en uiteraard óók dier (dat laatste overigens ook niet onbelangrijk).

Slechts één boom is blijven staan. Die was kennelijk nog in goede staat was om gerooid te worden. Tot zover geen probleem. Hulde voor de gemeente Bunnik.

Echter…. Bij het terugplaatsen van nieuwe bomen is men er ongetwijfeld van uitgegaan dat de onderlinge afstand tussen de nieuwe bomen ongeveer 10 meter moet zijn.

Helaas heeft men waarschijnlijk in het enthousiasme géén rekening gehouden met de oude boom die is blijven staan. Tien meter is en blijft tien meter moeten de medewerkers van de gemeente ongetwijfeld hebben gedacht. Zie op de foto de tussenruimte tussen de overige nieuwe bomen even verderop. Met als resultaat dat de tussenruimte tussen de oude en nieuwe boom nog maar nauwelijks één meter bedraagt. Hoe gek kan het dan worden over een aantal jaren. Welke boom moet er dan uit?????

Guus van Lexmond, Odijk

Meer berichten