De acapellagroep Zilver trad op bij Marijke van Son thuis. FOTO: Marijke van Son
De acapellagroep Zilver trad op bij Marijke van Son thuis. FOTO: Marijke van Son (Foto: Marijke van Son)

Veel gluurders bij eerste editie in Zeist

Op zondag 10 februari vond de eerste editie van de 'Gluren bij de Buren' plaats in Zeist. Meer dan vijftig Zeistenaren stelden hun huiskamer beschikbaar voor een optreden van een lokale solist of gezelschap.

Door Lydia van der Meer

Zeist - Marijke van Son (51) had de acapellagroep Zilver over de vloer. Marijke ontving in totaal 130 'gluurders' in haar woonkamer. Het doel van dit evenement is om een podium te geven aan de lokale cultuur in Zeist en de drempel te verlagen om als buren bij elkaar binnen te komen.

"Om wat bekendheid te geven aan dit evenement heb ik in de buurt geflyerd. En ik heb de uitnodiging via de app verstuurd. Ik had geen idee hoeveel mensen er zouden komen. Je hoeft je namelijk niet op te geven. Ik had ongeveer twintig stoelen neergezet en de rest kon staan. Dat ging prima want het optreden duurde ongeveer een half uurtje."

Zilver heeft drie keer bij Marijke opgetreden. "Het was fantastisch. Ik had niets aangegeven qua voorkeur maar als ik een hardrockband toegewezen had gekregen was ik wat minder enthousiast geweest," lacht Marijke.

Meer berichten