Celeritas wint in de slotseconde

De mannen van Celeritas hebben na de zwaar bevochten overwinning in Den Haag op de reserves van Hercules hun top 3 positie weten te behouden. Deze overwinning werd na een wisselvallige wedstrijd verloop pas in de slotseconde veilig gesteld, het winnende doelpunt kwam door een strafworp tot stand.

De Celeritas mannen hebben hun zinnen gezet om minimaal in de top 3 te eindigen, zo moest er in Den Haag gewonnen worden van hun naaste belager Hercules. Het begin was duidelijk voor Celeritas dat direct de leiding nam en een voorsprong nam van 3 doelpunten en deze wist te behouden tot vlak voor het einde van de eerste helft. Een kleine inzinking zorgde er voor dat met een 15-15 gelijke stand werd gerust.

In de 2e helft was het de thuisploeg die het betere van het spel had en steeds een voorsprong nam en deze te behouden, met minder dan 10 minuten te gaan keek Celeritas tegen een achterstand aan van 24-21, om de nederlaag te voorkomen volgde er een fase van alles of niets , met het risicovolle man to man spel.

Hercules had hier onvoldoende het antwoord op en met minder dan een halve minuut te gaan was de stand inmiddels gelijk geworden bij 26-26. Een overtreding in de laatste secondes op Rick Bruggeman werd bestraft met een strafworp die feilloos werd benut zo werd er op de valreep een 26-27 overwinning behaald.

Pas op 10 maart wordt de volgende wedstrijd gespeeld, dan komt een van de Volendam teams in De Tol op bezoek.

 

Meer berichten