Ook Bunnik gaat naar de Klimaatmars in Amsterdam op 10 maart

Bunnik, 28 februari 2019 – Inwoners uit Bunnik gaan op zondag 10 maart naar de Klimaatmars in Amsterdam. Daar gaan ze de straat op voor het klimaat en een veilige toekomst. De mars is een initiatief van Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, de Woonbond en Oxfam Novib.


„Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kan anders! Onze regering moet kiezen voor echte oplossingen voor gezinnen, werknemers, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet," aldus de organisaties.


Het initiatief om samen vanuit Bunnik te reizen komt van GroenLinks Bunnik: „De afgelopen zomer was de warmste ooit gemeten. Koude winters lijken verleden tijd, periodes van droogte worden afgewisseld met heftige regen. Nu al merken we de gevolgen van klimaatverandering, en voor onze kinderen zijn de gevolgen nog groter. Samen moeten we laten zien dat het tijd is voor maatregelen. Daarom doen we mee aan de Klimaatmars."


De groep vanuit Bunnik vertrekt vanaf het station Bunnik met de trein van 12:10 vanaf spoor 1.
De Klimaatmars op zondag 10 maart begint om 13:00 uur op de Dam in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op:bit.ly/Klimaatmars.


Niet alleen GroenLinks Bunnik doet mee, maar ook scholieren, studenten en BN'ers, zoals Claudia de Breij: „Ik maak ik me zorgen over het klimaat. Want ik heb wel over heel veel dingen een idee van hoe het zou moeten, maak me druk over van alles, maar als we ons nu niet druk gaan maken over het klimaat kun je de rest ook wel laten zitten. Dus ik ga lopen, op 10 maart, in Amsterdam. Nee, daar trekt de aarde zich niks van aan, maar politici misschien wel. Als wij kunnen laten zien dat we dit écht belangrijk vinden, dat de kosten eerlijk verdeeld moeten worden en dat niet burgers en boeren de zwaarste lasten in hun eentje te dragen krijgen, maar vooral de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de grootste uitstoot."
----------------------------------------------------------------------------------------------
Mededeling voor redacties niet voor publicatie


Bel voor meer informatie met Martien Das, 06-23 22 65 75
Voor vragen over de organisatie van de Klimaatmars in Amsterdam, bel persvoorlichting, Milieudefensie, 0205507333
Kijk voor meer informatie op de websites van Milieudefensie <https://milieudefensie.nl/doe-mee/klimaatmars>, de FNV <https://www.fnv.nl/Nieuwsbericht/Archief/Klimaatmars-10-maart-in-Amsterdam>, Greenpeace <https://www.greenpeace.org/nl/klimaatverandering/13513/klimaatmars-10-maart-in-amsterdam/>
DeGoedeZaak <https://www.degoedezaak.org/>, de Woonbond <https://www.woonbond.nl/agenda/eerlijke-klimaatmars> en Oxfam Novib <https://www.oxfamnovib.nl/>

--------------------
Cerian van Gestel
cerianvg@gmail.com
06 15546588


www.krijgdekleertjes.nl
www.guerrillagardeners.nl

Meer berichten