In de gemeente Bunnik is mobiliteit altijd dichtbij
In de gemeente Bunnik is mobiliteit altijd dichtbij (Foto: M. Hunse)

Fiets voor auto? Een thema-avond over duurzame mobiliteit op 6 maart in Bunnik

Kiezen voor duurzame mobiliteit, betekent dat een rode loper en groene golf voor fietsers, parkeren alleen voor deelauto’s en meer OV-verbindingen rond Werkhoven, Odijk en Bunnik? Wat is het voor jou? Laat jouw concrete punt voor duurzame mobiliteit op de avond weten aan bestuurders van de gemeente Bunnik en de provincie Utrecht.

Lokale partij P21 organiseert hierover op woensdag 6 maart een thema-avond met Statenlid Julie d’Hondt (PvdA), David Oude Wesselink (GL) en wethouder Jorrit Eijbersen (De Liberalen). De eerste twee zijn kandidaat voor de Provinciale Verkiezingen op 20 maart a.s. Zij gaan met jou in gesprek over de visie van de gemeente en provincie. Wat zijn de huidige plannen over toekomst mobiliteit en wat kan daar nog beter? Geef je mening aan hen mee. P21-bestuurslid en cabaretier Vincent Bijlo begeleidt de discussie op zijn eigen wijze.

Hoe willen we vervoer in de gemeente Bunnik duurzaam ontwikkelen en bijdragen aan de klimaatdoelstellingen? We laten de sprekers aan het woord en de aanwezigen kunnen met hen in discussie gaan. In deze gemeente spelen vele vragen. Wat kunnen we doen aan goede fietsverbindingen? Kun je als voetganger en fietser veilig naar de winkels? Daalt de parkeernorm? Betekent OV-knooppunt station Bunnik een sneltram naar de Uithof of een doorgaand fietspad? Wanneer kun je als scholier uit Werkhoven met de bus naar Zeist? Blijft de file op de provinciale weg in de spits voor de A12? En krijgen OV en fiets meteen voorrang als Odijk-West wordt aangelegd? De bereikbaarheid van Bunnik kunnen we op veel manieren vormgeven. Voorkomen we dat Bunnik dicht slibt?

De avond begint om acht uur, inloop om 19:45uur. We sluiten rond 22:00 uur af met een drankje. Adres: Vroeg, Achterdijk 1, Bunnik, waar mobiliteit van dichtbij te aanschouwen is. Graag aanmelden via www.p21.nl. Daar kun je ook laten weten of je een vraag vooraf hebt en/of graag samen wilt rijden.

Meer berichten