Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto: Asta Diepen Stöpler

Het muziekfeest kan beginnen!

Deejay Yvonne danst en zingt mee

Twisten op 'Little sixteen' van Chuck Berry, meezingen met the Everly Brothers en 'Sofietje' van Johnny Lion. Bewoners van zorgcentrum Heerewegen genieten van de muziekavond van programmamaakster Yvonne During.

Door Asta Diepen Stöpler

ZEIST – Ruim voor aanvang zitten de muziekliefhebbers al klaar. Deze maandagavond zijn er ruim 30, plus vijf vrijwilligers om koffie of thee in te schenken. Deejay Yvonne en technicus Alex Goossens zijn bezig met de laatste voorbereidingen. Om half 8 begroet ze haar publiek. "Het feest kan beginnen", roept een man enthousiast. 'Het feest' is iedere maand en heet 'Muziek op Maat'.

"Het is mooi te zien hoe de mensen genieten! Ze zingen mee, tikken op de tafel en de laatste tijd wordt er steeds vaker gedanst. Afgelopen keer zelfs de hele avond. Het maakt mij zo vrolijk", aldus een breed glimlachende Yvonne. Zij zocht vorig jaar een zinvolle vrijwilligersactiviteit. Omdat ze van zingen en muziek houdt, koos ze voor 'Muziek op Maat'. "Het programma is iedere maand. Ik maak een programma uit diverse muzieksoorten: klassiek, Nederlandstalig, marsmuziek, rock and roll, Franse chansons. Soms een conference van Toon Hermans of Wim Sonneveld. Een paar nummers snelle muziek dan weer rustige nummers, Duits of Engels, luisterliedjes of meezingers. Een mooie lijn in de gespeelde nummers, met veel herkenning voor de mensen. Blue Diamonds, Elivis Presley. Trea Dobs, Ria Valk, Willeke Alberti, André Rieu. Gilbert Becaud, Edith Piaf.
Yvonne besteedt anderhalve dag aan de voorbereidingen. "Ik zoek informatie bij de artiest. Ik vind het leuk om achtergrondinformatie te geven." Haar keuze van 17 nummers zet technicus Alex op de bewuste avond klaar. Hij zorgt voor goed geluid: niet te zacht, maar vooral niet te hard.
Deze avond is mogelijk dankzij vele vrijwilligers, zoals Abate Nymamsi (20), uit Kameroen. "Ik help graag mensen een leuke avond te hebben. Ophalen en weer terugbrengen, bakkie koffie inschenken."
Na afloop verlaten de mensen vrolijk de zaal. Volgende maand weer 'Muziek op Maat'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden