Celeritas mannen handhaven zich in de top

Bunnik - Zondag speelde Celeritas in sporthal de Tol een spannend handbalgevecht tegen het reserve teams van de handbalgrootmacht Kras/Volendam, het team bestaat uit talentenvolle jonge spelers. Tijdens de warmingup was het reeds duidelijk dat deze ploeg het Celeritas moeilijk zou kunnen gaan maken, met hun snelheid, schot- en sprongkracht lieten zij zien waarom zij de meest scorende ploeg in de hoofdklasse C zijn. Bij de eerste aanval schoten zij direct al raak en waren de volgende aanvallen steeds gevaarlijk, binnen 5 minuten keek Celeritas al tegen een 1-3 achterstand aan.

Halverwege de eerste speelhelft kreeg Celeritas greep op het snelle spel van de gasten en kwam aan de positieve kant van de score met een 7-5 voorsprong. Tot 7 minuten van de rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht, daarna kwamen de Volendammers langszij bij 10-10. Het bleef gelijk tot 13-13, in de nog resterende 3 minuten tot de rust gooide Celeritas alle remmen los en ging met een 17-13 voorsprong rusten. Terug uit de kleedkamer gaven de ploegen elkaar niet veel toe en wist Celeritas hun voorsprong van 4 doelpunten te behouden. Bij het ingaan van het laatste kwartier was het verschil nog steeds 4 doelpunten bij 26-22, in een periode van enkele minuten stelde Celeritas de overwinning veilig door de voorsprong op 31-23 te brengen.

In de nog te spelen tijd speelde Celeritas te laconiek en nonchalant waardoor de gasten nog terug kwamen tot 36-31 bij het eindsignaal. Na deze overwinning blijft Celeritas op de derde plaats met een achterstand van 3 punten. Volgende week speelt Celeritas in de Europahal in Vleuten tegen het laag geplaatste Leidsche Rijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden