Ook in winkelcentrum Kerkebosch hebben ondernemers veel last gehad van de verbouwingswerkzaamheden.
Ook in winkelcentrum Kerkebosch hebben ondernemers veel last gehad van de verbouwingswerkzaamheden.

Financiële ondersteuning voor álle winkeliers in Zeist

D66 Zeist: "Niet alleen geld voor centrum reserveren"

Financiële steun voor álle winkeliers in Zeist

De verbouwing van het centrum van Zeist heeft lang geduurd en ook tot omzetverlies voor ondernemers geleid. De gemeente Zeist besloot onlangs nog eens 350.00 euro uit te trekken om het imago van het nieuwe centrum te verbeteren, geld voor een marketingcampagne dus. Hafid Boutahar, fractievoorzitter D66 Zeist, is niet blij met dit besluit. "Er zijn heel veel ondernemers in Zeist, ook buiten het centrum, die het moeilijk hebben, daar is niets voor geregeld. Voor mij geldt: "Gelijke monniken, gelijke kappen".

"Natuurlijk leven we mee met de ondernemers in het Centrum. Ze hebben heel veel last gehad van de werkzaamheden, maar die komen hen straks ook ten goede. Er is veel geld gestopt in de aankleding van het centrum. De wethouder heeft zelf aangegeven die extra 350.000 voor het centrum niet nodig te hebben voor dit doel."
"Tegelijkertijd zien we nog veel meer ondernemers in Zeist die het moeilijk hebben. De verbouwing van winkelcentrum De Clomp heeft het ook veel winkels tijdelijk lastig gemaakt. Daarom komen we dinsdag 12 maart samen met andere oppositiepartijen met een voorstel om ook andere wijkwinkelcentra financiële steun te verlenen."

Maaltijd van Zeist
Hiernaast wil D66 dat er financiële ruimte blijft om met de ideeën uit "De Maaltijd van Zeist" aan de slag te gaan. Hafid Boutahar: "Dat gaat niet lukken als er telkens een greep wordt gedaan in de financiën die daarvoor beschikbaar zijn. De hondenbelasting kon wel betaald worden vanuit het begrotingssaldo, de 350.000 voor een centrum campagne uit de coalitiemiddelen. Op die manier blijft er weinig over! Wij zullen ons ervoor hard maken dat er maximaal ruimte komt, beloofd is Beloofd!"

Meer berichten