Leerlingen van groep 6 van de Kameleon Den Dolder serveren een lunch voor ouderen uit de buurt. FOTO: Petra Koek
Leerlingen van groep 6 van de Kameleon Den Dolder serveren een lunch voor ouderen uit de buurt. FOTO: Petra Koek (Foto: Petra Koek)

Den Dolder voor Elkaar blikt terug op 2018

ingezonden

De kerngroep Den Dolder voor Elkaar organiseerden nog in november 2017 een brainstormavond voor verenigingen om helder te krijgen wat er speelt en wat men belangrijk vindt.

Den Dolder - De kerngroep stond in 2018 met een kraampje op de vrijmarkt bij D.O.S.C. tijdens Koningsdag en organiseerden haar eigen markt, de eerste Dolderse verenigingenmarkt, op 1 september jl. Er was veel animo bij de Dolderse verenigingen en het heeft veel nieuwe contacten opgeleverd. En ook concrete resultaten zoals 1 nieuwe vrijwilliger voor de vrijwillige brandweer.

In contact komen

In 2017 werd er al een ouderenlunch in de Brede School gehouden. In 2018 waren er zelfs 2 lunches, georganiseerd door leerlingen van groep 6. Op 29 juni waren 21 ouderen betrokken en 42 leerlingen + vrijwillige ouders en schoolpersoneel. Bij de lunch op 14 november waren er 26 ouderen en 26 leerlingen. Als spin-off van deze ouderenlunch lezen ouderen nu voor bij groep 1/2 is er door de PCOB Den Dolder in 2019 een middag gepland om samen met leerlingen van de middenbouw te zingen.

De kerngroep stond driemaal bij Albert Heijn om met mensen in contact te komen en vond onder andere een van de twee nieuwe coördinatoren voor de verkeersregelaars. In drie straten hebben zij huis-aan-huis aangebeld met betrekking tot hulpvraag en -aanbod: 110 woningen, 20 maal een aanbod voor hulp, waaronder de andere coördinator verkeersregelaars, en vier hulpvragen. Vanwege het grote succes wordt deze aanpak in 2019 verder uitgebreid.

Meer informatie

De kerngroep van Den Dolder voor Elkaar bestaat uit Sor Blessing, Petra Koek, Marian Veldhuis, Bodes de Vries en Henk Wallach. Meer algemene informatie: www.dendoldervoorelkaar.nl. Voor actuele informatie zoals foto's, filmpjes en vacatures: Facebookpagina Den Dolder voor Elkaar.

Meer berichten