De school ontving van Mirjam Tonk en Judith Stoker, medewerkers van De Boswerf, een aantal zwerfafvalgrijpers, vuilniszakringen en handschoenen.
De school ontving van Mirjam Tonk en Judith Stoker, medewerkers van De Boswerf, een aantal zwerfafvalgrijpers, vuilniszakringen en handschoenen. (Foto: )

Griffensteyn aan de slag met (zwerf)afval

Leerlingen van Montessorischool Griffensteyn houden vanaf nu structureel hun directe schoolomgeving schoon.

Zeist - Op woensdag 6 maart werd een overeenkomst getekend in de klas van juf Iris door leerling Wout, juf Iris en Joost van Ettekoven, Groene makelaar van Zeist-West. De school ontving van Mirjam Tonk en Judith Stoker, medewerkers van De Boswerf, een aantal zwerfafvalgrijpers, vuilniszakringen en handschoenen. Montessorischool Griffensteyn is de 6e adoptieschool voor Zeist zonder zwerfafval, na De Wegwijzer, Op Dreef, De Stuifheuvel, De Kameleon en de C. P. van Leersumschool.
Naast het schoonhouden van de schoolomgeving, is Montessorischool Griffensteyn, samen met 20 andere basisscholen in Zeist, ook heel actief met afval scheiden op school. De afgelopen weken ontvingen alle leerlingen op de deelnemende scholen aan Afval, het begin van iets nieuws, een uitklapbare folder om mee naar huis te nemen. Op de folder 'Afval, of toch niet?' is te zien wat je allemaal kunt doen om de hoeveelheid afval te verminderen: breng speelgoed waar je niet meer mee speelt naar de Kringloopwinkel, geef kleren die te klein zijn aan een neefje/nichtje of laat kapotte spullen repareren, bijv. bij het Repaircafé.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden