KRC 24-3 Barbican String Quartet met Bunnikse ster-violiste Amarins Wierdsma

Bunnik - Op zondagmiddag 24 maart om 15 uur speelt het jong aanstormende Barbican String Quartet in de serie Kromme Rijn Concerten in de Oude Dorpskerk te Bunnik. Het kwartet heeft al vele prijzen behaald bij concoursen in de UK inclusief de eerste prijs bij het St. Martin-in-the-Fields kamermuziekconcours, de Lewis award en de Frost Prize. De musici, afkomstig uit Duitsland, Bulgarije/Canada, Nederland en Engeland hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan de Guildhall School of Music in London en reizen tegenwoordig regelmatig naar Madrid om met de voormalige eerste violist van het Alban Berg kwartet les te nemen aan het Reine Sofia Strijkkwartet Academie. Het kwartet heeft opgetreden in o.a. Wigmore Hall in London, de BBC Proms en het Harmos Festival in Porto.

In Bunnik spelen ze meesterwerken van Haydn, Brahms, Webern en Mendelssohn. In de pers zijn ze geprezen voor hun" blazing and unusually forthright performance" en hun "gusto, comradeship en sharp attack" . Eerste violiste, Amarins Wierdsma, is in Bunnik opgegroeid.

Zoals gewoonlijk houdt muziekhistorica Alice van Rossem een lezing in de Witte Huisjes achter de kerk van 13.45 – 14.45 uur; aldaar tevens reservering voor in de kerk. Entreeprijs: €20 p.p. Kinderen beneden 18 jaar en studenten hebben vrije toegang. Voor meer informatie zie www.krommerijnconcerten.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden