Nieuwe Apotheek Zeist binnekort ook 's avonds open

Het Diakonessenhuis in Zeist opent 19 maart een nieuwe apotheek. De eerste weken kan iedereen er doordeweeks tijdens de gewone winkeltijden terecht. Vanaf eind april kunnen er ook s avonds en in het weekend medicijnen worden afgehaald. De apotheek wordt 19 maart feestelijk geopend door wethouder Marcel Fluitman en Martijn Wiesenekker van de Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis.

In het Diakonessenhuis in Zeist was tot 2013 een uitgiftepunt van de gezamenlijke openbare apothekers in Zeist gevestigd. Deze sloot toen haar deuren. Het verlies van deze voorziening werd door veel Zeistenaren als een gemis ervaren. Vooral het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug drong er daarom bij het ziekenhuis op aan opnieuw een openbare apotheekfunctie in het ziekenhuis te vestigen.

Met de opening van deze nieuwe apotheek wordt hier gehoor aan gegeven. De in de centrale hal van het ziekenhuis gevestigde apotheek gaat de eerste weken alleen nog tijdens werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur open. Vanaf eind april sluiten de deuren s avonds pas om 20.00 uur. Dan gaat de apotheek ook op zaterdag en zondags open van 16.00 tot 20.00 uur. Daarmee wordt het voor klanten die overdag geen tijd hebben makkelijker toch hun medicatie op te halen.

De feestelijke opening vindt plaats op 19 maart om 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden