Celeritas handbal mannen

Celeritas op overtuigende wijze naar de overwinning

Bunnik - In de streekderby tegen het Utrechtse Leidsche Rijn heeft Celeritas op een overtuigende wijze weten te winnen. Het was vooral de snelheid van Celeritas dat de gastheren de das om deed. Na een wat stroeve opening was het de thuisploeg dat inde 4e minuut de score opende nadat Celeritas al driemaal de had kans gekregen dit eerder te doen. In de volgende 10 minuten liep Celeritas uit naar een 1-7 voorsprong door steeds op snelheid de fast break te spelen waarop de gastheren geen enkele greep kregen. Bij het ingaan van de laatste 10 minuten was de voorsprong opgelopen naar 3-10. Toen Celeritas wat ging temporiseren kreeg Leidsche Rijn de kans wat terug te doen en op 7-14 kwam, in de laatste minuten gaf Celeritas nog wat extra en kwam op 8-17 bij de rust.

Na de hervatting bleef eerst het verschil van 9 doelpunten gehandhaafd, Celeritas spande zich wat minder in, de overwinning was binnen handbereik. In het laatste kwartier werd de aanvalssnelheid opgevoerd wat resulteerde in een groter wordende voorsprong met uiteindelijk een 17-33 eindstand. Door het gelijke spel van koploper HVOS in Volendam staan Ventura en HVOS gelijk met 30 punten gevolgd door Celeritas met 28 punten op de derde plaats, dit met nog 2 spelrondes te gaan.

Zondag om 13.00 uur komt het reeds gedegradeerde Orion uit Heinkeszand in de Tol, dit mag voor Celeritas geen probleem gaan worden.

Meer berichten