Foto: Lydia van der Meer

Dwarslopers Festival bereidt student voor op toekomst

door Lydia van der Meer

Je weet niet wat je wil gaan studeren of je bent er nog niet klaar voor? Of je hebt de verkeerde studie gekozen en wilt weten wat je nu moet doen? Om hier antwoord op te krijgen kun je na je middelbare school het Liberal Arts tussenjaar of een heroriëntatie volgen bij de Vrije Hogeschool in Zeist. Aan de hand van de thema's kunst, wetenschap en ondernemen bereid je je voor op een succesvolle toekomst. De organisatie van 'Het Dwarslopers Festival' is hier een onderdeel van.

Zeist - Vera Corben (20) volgt momenteel een tussenjaar op de Vrije Hogeschool. "Het halen van mijn middelbareschooldiploma ging heel moeizaam. Ik had veel last van de druk van toetsing. Voor mijn gevoel was ik nog niet klaar om te gaan studeren. Hier word je op een veilige manier voorbereid voor je toekomst. Ik ben nu geswitcht van 'geld naar passie'. In eerste instantie wilde ik verloskundige worden en maakte ik een veilige keuze. Hier kom je erachter wat je echt leuk vindt. Ik ben hier veel kunst aan het maken en daar wil ik graag mee verdergaan. Daar was ik nooit achter gekomen als ik dit tussenjaar niet had gedaan.

Uit het keurslijf

Gerrie Strik is directeur van de Vrije Hogeschool. "Ik ben onder de indruk wat studenten kunnen als je ze niet in een keurslijf duwt en ze niet na hoeven te doen wat jij doet. Vera treedt vandaag op voor 200 mensen. Ze dacht niet dat ze dat ooit zou durven en heeft hier zoveel over zichzelf geleerd. Het Dwarslopers Festival is een evenement dat de studenten zelf organiseren. Van de inhoud tot de horeca en promotie.

Op Het Dwarslopers Festival traden kunstenaars, wetenschappers en sociaal ondernemers op. Er waren dansworkshops, lezingen over transhumanisme en duurzaamheid van o.a. Klaas van Egmond en een onvergetelijk optreden van het VU-kamerkoor. Met het van Jinek bekende optreden 'Talking Trees' van Bert Barten sloot het eerste Dwarslopers festival in Zeist af.

Het Dwarslopers Festival is voor alle omdenkers en kantelaars en voor iedereen die de dialoog wil aangaan. Sinds drie jaar zit de Vrije Hogeschool in Zeist. Zij wil als school graag een bijdrage leveren aan het sociale en culturele leven in Zeist.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden