Foto: Lydia van der Meer

Engbert Pieters; 'n strenge en hardwerkende vader

Een strenge en hardwerkende vader is Engbert Pieters altijd geweest voor dochter Gerrie en zoon Bert. Afgelopen zondag werd Engbert honderd jaar. Helaas is hij dementerend en kan hij zelf zijn verhaal niet meer goed vertellen. Zijn dochter Gerrie vertelt zijn verhaal. Haar vader woont sinds twee jaar in wooncentrum Heerenwegen. Burgemeester Koos Janssen zocht de jarige op.

Zeist - "Mijn vader is geboren in Haarlem en is in zijn jeugd veel verhuisd door het werk van zijn vader. Hij woont al vijfentachtig jaar in Zeist," vertelt dochter Gerrie. "Mijn ouders woonden bij elkaar in de buurt en hebben elkaar daar leren kennen. Ik ben geboren op de Berkenlaan. Mijn vader is jarenlang hoofd opzichter Elektrische Dienst geweest bij het Minsterie van Defensie in Soesterberg en in Utrecht.
Mijn ouders waren zeventig jaar getrouwd. Mijn vader werkte en mijn moeder deed het huishouden. Zij gingen graag samen op pad; op vakantie, een autoritje maken en de dagelijkse boodschapjes doen. In 2016 hebben we gevierd dat ze zeventig jaar getrouwd waren. Mijn moeder Gerritje overleed helaas vlak daarna. Daarna ging het bergafwaarts met mijn vader. Gelukkig wordt hij liefdevol verzorgd in Heerenwegen."

 

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden