Vrijwilligers voor Landschapsbeheerploegen Utrecht gezocht

Voor Stichting Landschapsbeheerploegen Utrecht zoekt Landschap Erfgoed Utrecht enthousiaste vrijwilligers die een onmisbare bijdrage willen leveren aan het beheer en onderhoud van het landschap in de provincie Utrecht. Ook in de Kromme Rijnstreek wordt regelmatig gewerkt. Kennis van landschapsbeheer is niet nodig. Wél enthousiasme en bij voorkeur de beschikbaarheid van 1 dag in de week.

Een landschapsbeheerploeg bestaat uit een ploegbegeleider die met gemiddeld 5 vrijwilligers het werk uitvoert. Het werk is erg divers en bestaat uit klussen als onderhoud van de historische tuin van buitenplaatsen, wilgen knotten, het maaien en schonen van poelen, aanleggen en onderhouden van broeihopen voor ringslangen, onderhoud van lanen, aanplanten van bomen en struiken, afzetten van hakhout, maaien en afhooien van hooilandjes en aanleg en onderhoud van hoogstamfruitboomgaarden. Je leert veel over het beheer en onderhoud van het landschap en je komt daarbij regelmatig op bijzondere plaatsen die veelal niet vrij toegankelijk zijn.

Van jou, als vrijwilliger, wordt verwacht dat je bij voorkeur wekelijks een dag beschikbaar bent. Je maakt onderdeel uit van een team enthousiaste mensen en doet zeer afwisselend werk op prachtige plekken.

Heb je interesse en wil je meer weten? Meld je dan aan via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl. Kijk voor meer informatie over de vacature op www.landschaperfgoedutrecht.nl/vrijwilligerswerk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden