verslag van de Dieptetuin 30 maart


Hallo vrienden van de Dieptetuin,


Een beetje aan de late kant maar dat komt omdat ik zaterdag en zondag druk bezet was, maar nu weer beschikbaar om het verslag te schrijven. Keek mijn ogen uit toen in zaterdag ochtend bij de tuin arriveerde, er lag daar een hoop mest, gestort door de gemeente Zeist om U tegen te zeggen. Er kwamen alweer 17 vrijwilligers te weten: Meta, Joke, Kees, Albert, Ton, Jos, Gerda, Janneke, Joyce met Gerard, Jan Willem, Gemeentelijke Willem, Hannie, Agnieta, Loes, Henny en Yvonne.


Direct werden er koppels gevormd om de besproken mest de tuin in te rijden. Het moet gezegd Gerard, Albert, Willem hebben in no time de grote hoop mest ter plaatse afgeleverd. Ook Jan Willem fungeerde als kruiwagen vuller en dat werk, ik weet dat uit eigen ervaring, is niet het makkelijkste werk. De rest van het team was bezig de mest op de juiste plaatsen te verspreiden en toen ik om 12 uur naar huis ging lag de tuin er gemest bij.


Meta was er voor de koffie, die lekker smaakte te midden van de lekkernijen aan koek die erbij geserveerd werden. Joke heeft veel rommel opgeruimd van de paden en dat was goed te zien. Kees was op algehele controle in de tuin -  en op zijn knieën bezig met plantjes te verwijderen of te herplanten en gaf er zelf nog water bij. Albert, Gerard en Willem G. waren eerste klas mestrijders en volscheppers van de kruiwagens, petje af mannen. Josje was wel aanwezig met het geven van adviezen enz. maar ging vroegtijdig met reden naar huis. Gerda daarentegen was in goede doen en verwijderde lampenpoetsersgras staande op de trap en deed haar controle in de tuin zoals we altijd van haar gewend zijn. Janneke was vanochtend mest uitspreidster en dat ging haar goed af. Ook Joyce had daar een belangrijk aandeel in maar was ook nog bereid de tafels en stoelen voor de koffie te plaatsen en weer op te ruimen. Jan Willem met zijn goede conditie vulde vele kruiwagens en zorgde ervoor dat de meeste mest op het grote oranje zeil bleef om te verwerken. Hannie heeft flink haar best gedaan met het verspreiden van de mest. Agnieta was zoals altijd bezig op haar eigen werkplek in de tuin, was goed te zien want het zag er mooi uit. Loes heeft de plantjes en het onkruid in de rotstuin verzorgd en ook hier weer water gegeven. Henny was aanwezig op haar vertrouwde plek op het gazon en heeft de onder haar toezicht vallende boompjes prima bijgewerkt en ook het onkruid aldaar verwijderd. Last but not least Yvonne heeft veel vuil overal verwijderd, hoewel ze niet kon bukken vanwege haar rug, maar was wel in een opperbeste stemming.


Het koffie samen zijn was gezellig waarbij het zonnetje ons heerlijk toe scheen - al met al een gezellige werkdag waarin veel werk werd verzet.


Hartelijke groet, Ton Blom
Vrienden van de Dieptetuin - de tuinclub die echt werkt 


www.dieptetuin.nl


     

Meer berichten