Mevrouw Van Os maakt grapjes met burgemeester Koos Janssen tijdens zijn bezoek op haar 100ste verjaardag. Hij prees haar jeugdige voorkomen. Foto: Asta Diepen Stöpler
Mevrouw Van Os maakt grapjes met burgemeester Koos Janssen tijdens zijn bezoek op haar 100ste verjaardag. Hij prees haar jeugdige voorkomen. Foto: Asta Diepen Stöpler (Foto: )

Ouderdom komt met streken, niet met gebreken

Met een twinkeling in haar ogen geniet Wanda Van Os Barend zichtbaar van alle aandacht. Je 100e verjaardag vieren is dan ook een bijzondere gebeurtenis, zeker als burgemeester Koos Janssen je persoonlijk komt feliciteren.

door Asta Diepen Stöpler

Huis ter Heide - Het leukste vindt de jarige als er 'Happy Birthday' gezongen wordt. Mevrouw Van Os woont sinds 6 jaar in zorghotel De Horst. Hiervoor kende ze een reislustig leven met haar ouders. Ze is in Coronie, Suriname geboren en heeft met haar ouders in diverse landen gewoond. Ook met haar man Ab is ze regelmatig verhuisd. Hij werkte in de buitendienst van Shell en zodoende woonden ze onder meer in Venezuela, Curaçao en Indonesië. Na de pensionering van haar man leefden ze 25 jaar in Spanje. Ze leerden elkaar in de oorlog kennen tijdens een feestje in Den Haag. Hij was meteen verkocht, het was liefde op het eerste gezicht. Meneer en mevrouw Van Os vierden enkele jaren geleden hun 74-jarige huwelijk. Naar eigen zeggen komt de "ouderdom met streken én gebreken." Maar mevrouw Van Os heeft geen gebreken: ze heeft geen medicijnen nodig. Later deze week wordt haar verjaardag in familiekring gevierd met de 2 dochters, 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden