Nominaties Impact Award Duurzaam Zeist zijn bekend

Burgemeester Koos Janssen wenst genomineerden succes toe

Op 16 mei 2019 wordt tijdens het Impact Event Duurzaam Zeist de Impact Award Duurzaam Zeist powered by Heilijgers uitgereikt. Van de 31 aanmeldingen zijn zes initiatieven genomineerd voor de categorieën Business Impact en Private Impact.

In de categorie Business Impact zijn dit:

1. Insulution
2. Zeist deelt mobiliteit
3. Stichting Energie Zeist (SEZ)

In de categorie Private Impact zijn de volgende initiatieven genomineerd:

1. Plantenasiel Zeist
2. Van gas af, waar wachten we op
3. Alles binnen bereik: reddingsboei voor levens en het klimaat

"Er gebeuren prachtige dingen!"

Klimaat, energie, circulaire economie en een groen dooraderde en gezonde leefomgeving zijn belangrijke pijlers in het beleid van Gemeente Zeist. Burgemeester Koos Janssen draagt alle deelnemers aan de Impact Award Duurzaam Zeist powered by Heilijgers een warm hart toe en wenst de zes genomineerde initiatieven veel succes. Over het evenement zegt hij: "Dit event zie ik als een viering van de vele duurzame initiatieven die opbloeien in onze gemeente. Er gebeuren prachtige dingen!"

Lokale initiatieven maken het verschil

Volgens Marcel Beukeboom, sinds 2016 Klimaatgezant voor het Koninkrijk der Nederlanden, kunnen lokale initiatieven zeker een groot verschil maken. "Ten onrechte is de laatste tijd het beeld ontstaan dat duurzaamheid synoniem is aan duur," vertelt hij. "Veel lokale initiatieven laten zien dat er ook vele, vaak verrassend leuke voordelen aan duurzaam gedrag zitten. Een lokale energie coöperatie die onafhankelijkheid brengt van de grote energiereus en bovendien nog geld oplevert ook. De elektrische deelauto die voordeliger en schoner is en je op een geheel andere manier over vervoer laat nadenken. Er zijn eindeloos veel voorbeelden. Ze hebben allemaal gemeen dat ze gedreven worden door mensen die gewoon dóen." Hij zal op 16 mei het podium van Impact Event Duurzaam Zeist betreden en hier verder op ingaan.

Publieksprijs

Tijdens het evenement zal de vakjury de winnaars voor de categorieën Business Impact en Private Impact verkiezen. Daarnaast wordt er een Publieksprijs uitgereikt. Meer info: impacteventduurzaamzeist.nl!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden