De kleuters van basisschool De Hoeksteen hebben 'Kikker is Kikker' al. Binnenkort krijgen de andere kleuters het prentenboek ook als onderdeel van een campagne om voorlezen te bevorderen. Foto: Idea Zeist.
De kleuters van basisschool De Hoeksteen hebben 'Kikker is Kikker' al. Binnenkort krijgen de andere kleuters het prentenboek ook als onderdeel van een campagne om voorlezen te bevorderen. Foto: Idea Zeist. (Foto: Idea Zeist)

Prentenboek 'Kikker is Kikker' voor alle kleuters

Door Asta Diepen Stöpler

Dinsdag waren alle kleuters van basisschool De Hoeksteen in de bibliotheek met wethouder van Cultuur voor de feestelijke start van de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau'.

ZEIST - Met heldere stem las wethouder Marcel Fluitman voor uit het prentenboek 'Kikker is Kikker' aan de 60 kleuters van basisschool De Hoeksteen. Deze klassieker is geschreven door Max Velthuijs.
Kan Kikker vliegen, kan Kikker lezen of kan Kikker taarten bakken? De kinderen gingen helemaal op in het verhaal en ontdekten waar Kikker heel goed in is. Na het voorlezen kregen alle kleuters het voorgelezen prentenboek cadeau. Zo kunnen ze ook thuis op avontuur gaan met Kikker.
Ieder kind verdient het om te worden voorgelezen. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers. Dit is de kern van de leesbevorderingscampagne. Daarom geeft RegioCultuurCentrum Idea namens de gemeente een extra impuls aan (voor)lezen. De bijna 2.000 leerlingen van groep 1 en 2 in Zeist krijgen deze of volgende week gratis 'Kikker is Kikker'.
Woensdagmiddag 8 mei is het Kikker Mini-festival in de bibliotheek, Markt 1, Zeist.
bibliotheek.ideacultuur.nl/actueel/agenda/1268-kikker-mini-festival.

Meer berichten