Foto: ineke oostveen

Nieuwe publicatie ´Geef mij je hand. Over geestelijke verzorging van mensen met een verstandelijke beperking.´

PERSBERICHT

Baarn, 11 april 2019

Nieuwe publicatie ´Geef mij je hand. Over geestelijke verzorging van mensen met een verstandelijke beperking.´
 

Op woensdag 10 april presenteerde Amerpoort het boek Geef mij je hand. Over geestelijke verzorging van mensen met een verstandelijke beperking. Deze publicatie van geestelijk verzorger Annemieke Kappert en orthopedagoog Matthijs Heijstek geeft handvatten aan begeleiders hoe zij een rol kunnen spelen in geestelijke verzorging.

Het gaat bij geestelijke verzorging om de menselijke maat. Om het er zijn voor elkaar. Wat je achtergrond ook is, het begint met respect voor de ander, nieuwsgierigheid, openheid. We merken bij begeleiders dat ze die geestelijke verzorging wel willen toepassen, maar vaak niet weten welke woorden ze moeten gebruiken, of welke dingen ze moeten doen, vertelt Heijstek over het waarom van de publicatie. Kappert vult aan: Geestelijke verzorging is meestal veel kleiner en dichter op de werkvloer dan we denken. Het gaat vaak juist om kleine, dagelijkse dingen. Een verhuizing, een begeleider die vertrekt. In dit boek bieden we kennis en handvatten over verschillende themas, van het belang van levensverhalen tot het omgaan met rouw en verlies.

Nieuwsgierigheid

Dit vierde boek in de serie Amerpoort Werkt verschijnt naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de oecumenische geloofsgemeenschap van Amerpoort, De Open Poort. Annemieke Kappert is voorganger van de Open Poort en zat samen met Matthijs Heijstek in het oprichtingsbestuur. Het jubileum was een mooie aanleiding om onze ervaringen bij De Open Poort en in ons werk voor Amerpoort te delen. Want religie, zingeving en levensbeschouwing, in al hun diversiteit, leeft veel meer dan we soms denken, licht Kappert toe.

Kennis delen
Het ontwikkelen en delen van kennis en expertise is een van de speerpunten van Amerpoort. Jan Willem Schuurman, directeur Expertisecentrum: Iedereen die werkt aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft ook te maken met levensvragen en zingeving. Deze onderwerpen zijn niet exclusief bij geestelijke verzorging belegd, iedereen kan bijdragen. Het boek geeft inzicht en handvatten, we willen mensen inspireren en uitdagen. Zodat we meer aandacht hebben voor de heelheid van de mens.

Het boek is online te downloaden vanaf de website van Amerpoort http://www.amerpoort.nl/over-amerpoort/publicaties/boeken.html

Een gedrukt exemplaar is te bestellen via pastoraat@amerpoort.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden