De heer Rutteman wordt gefeliciteerd door burgmeester Koos Janssen. "Wie is de honderd jarige", vraagt Janssen lachend aan de aanwezigen. Foto: Asta Diepen Stöpler
De heer Rutteman wordt gefeliciteerd door burgmeester Koos Janssen. "Wie is de honderd jarige", vraagt Janssen lachend aan de aanwezigen. Foto: Asta Diepen Stöpler (Foto: Asta Diepen Stöpler)

Honderdjarige Jan Rutteman goed bij de tijd

door Asta Diepen Stöpler - 16 april 2019

Het geheugen is prima. Zonder aarzelen vertelt Jan Rutteman vele wetenswaardigheden van het oude Zeist. Hoe hotel restaurant Bella Vista aan de Stationslaan in 1972 afbrandde. En dat hij vanaf het begin met veel plezier in het gelijknamige appartementengebouw woont dat op deze locatie in 1976 gebouwd is. Ook recente gebeurtenissen weet hij goed en hij mailt regelmatig via zijn tablet met zijn kleinkinderen.

ZEIST - Gisteren werd Jan Rutteman 100 jaar. Burgemeester Koos Janssen kwam hem op gezellige wijze feliciteren. Geboren in Rotterdam, kwam hij in 1927 in Zeist wonen. De jarige wilde ooit tandarts worden, maar moest zijn vader opvolgen in diens bedrijf in tweewielerbanden. "Zo ging dat vroeger, je deed wat je ouders zeiden." Na het overlijden van zijn eerste geliefde vrouw kreeg hij een nieuwe, eveneens lieve partner: Riet Planken. "We kennen elkaar al heel lang, nog uit de tijd dat mijn vader en haar toenmalige schoonvader zaken met elkaar deden. Beide families konden het goed met elkaar vinden en dat zetten we gewoon voort. We hebben altijd contact gehouden." Op de verjaardag zelf waren enkele familieleden. Het echte verjaardagsfeest is 2e Paasdag. Jan heeft 5 kinderen, 7 kleinkinderen en 8 bijna 9 achterkleinkinderen.

Meer berichten