Grote verbouwing Gezondheidscentrum Widar

Zeist - Binnenkort kunnen de patiënten van gezondheidscentrum Widar onder één dak terecht voor alle huisartsen en therapeuten. Timmerlieden, installateurs en stucadoors verbouwen het buurpand op Laan van Beek en Royen nummer 38 tot een modern, licht en ruim gezondheidscentrum.

Leidende gedachte achter de verbouwing is het idee van een 'helende omgeving'. Een vriendelijke, rustige en duurzame vormgeving kan bijdragen aan het herstel van de mens. Door het betrekken van het buurpand bij het bestaande gezondheidscentrum komt er ruimte voor een lichte en warme wachtkamer. Een lift maakt het centrum tot en met de eerste verdieping rolstoeltoegankelijk. Problemen met de gehorigheid van sommige spreekkamers worden aangepakt. Waar mogelijk wordt op duurzame wijze gebouwd; zonnepanelen en warmtepomp worden geïnstalleerd.

Belangrijk is ook dat na de verbouwing alle huisartsen en praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, psychologen, de antroposofisch verpleegkundige en de diëtiste, euritmietherapeute en kunstzinnig therapeute onder één dak te vinden zijn. ,,Widar was altijd al een multi-disciplinair gezondheidscentrum, dat reguliere zorg bood, aangevuld door inzichten vanuit de antroposofische geneeskunde.'', zegt Ine Hofman, fysiotherapeute en bestuurslid . ,,De tijd vraagt erom dat hulpverleners, nog meer dan vroeger samenwerken. We willen samen om de patiënt heen staan.'' Daarvoor is échte ontmoeting - en dat is meer dan alleen digitaal uitwisselen van informatie - noodzakelijk. Ook wordt er ruimte gecreëerd om cursussen te geven aan en met patiënten.

Alle Widar-medewerkers zijn nauw betrokken bij de verbouwing en denken mee over wat er nodig is om tot een mooi resultaat te komen. Widar plaatst geregeld updates over het bouwproces op www.widar.nl. Nu al is duidelijk dat op Goede Vrijdag - 19 april - het Gezondheidscentrum op een laag pitje draait vanwege noodzakelijke breekwerkzaamheden. De huisartsen zorgen ervoor dat er voor spoedzorg altijd ruimtes en artsen aanwezig zijn.

Meer berichten