Tije ging als eerste door het klimbos. En liet zich fotograferen in een klimtoren die naar hem is vernoemd. FOTO: Lydia van der Meer
Tije ging als eerste door het klimbos. En liet zich fotograferen in een klimtoren die naar hem is vernoemd. FOTO: Lydia van der Meer (Foto: Lydia van der Meer)

Tije klimt als eerste het nieuwe klimbos door

Door Lydia van der Meer

Het heeft even geduurd. Eindelijk is de wens van Tije voor een klimbos uitgekomen. Samen met kinderburgemeester Anna Hartman klom Tije afgelopen vrijdag officieel als eerste het klimbos door. Gemiddeld duurt de route een uur tot anderhalf uur. Het klimbos is het hele jaar open op de woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Voor de andere dagen geldt dat er minimaal veertien klimmers moeten zijn. Je kunt online reserveren. 

Zeist - "De kinderen zijn gezekerd met een saferollersysteem", vertelt projectmanager Annelies van Zoeren van SRO. Ze zitten altijd vast en je hoeft niet over te klikken. Er zijn altijd twee speciaal opgeleide instructeurs bij. We hebben al heel veel boekingen staan tot mei. Kinderen (5,75 euro) en volwassenen (9,25 euro) vanaf een meter twintig en zes jaar oud mogen het klimbos in. Je mag niet zwaarder zijn dan 120 kilo." Het parcours is anders dan andere klimparken vindt Anna Hartman. "Het lijkt niet zo hoog maar dat is het wel. Het is best spannend. Van mij mag het parcours nog langer en uitgebreider worden." Burgemeester Janssen vindt dat stiekem zijn jongensdroom uitkomt met de aanwinst van het klimbos. "Een droombos op een droomplek!"

Meer berichten