Foto:

Jongerenconferentie

Zeist - Op 24 april opent burgemeester Koos Jansen een wereldjongerenconferentie op de Stichtse Vrije School. Circa 180 jongeren afkomstig uit 26 landen komen samen. Mede ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Vrijeschoolbeweging. Het doel van de conferentie is om jongeren met elkaar te verbinden en hen in staat te stellen om hun eigen weg te vinden in deze snel veranderende samenleving. meer info: www.connectconference.eu

Het thema van de conferentie is gebaseerd op een citaat van Goethe uit het boek "Wilhelm Meisters Wanderjahre". In dit boek beschrijft hij de zoektocht van Wilhelm, zoon van een rijke bankier, naar zijn eigen levenspad. Goethe schrijft over de zogenaamde eerbiedsgebieden: 'De eerbied voor hetgeen wat onder (natuur) je is, hetgeen wat boven je is (spirituele wereld, ethische vraagstukken), naast je is (sociale context) om vervolgens, vanuit die drie eerbiedsgebieden, ook de eerbied te kunnen hebben voor hetgeen wat in (jezelf) je leeft'. Deze eerbiedsgebieden lopen steeds als een rode draad door de conferentie heen.

De dagen staan steeds in het teken van een van die eerbiedsgebieden. Zo komt tijdens de zogenaamde 'earthday' -de eerbied voor hetgeen onder je is- Natascha Zwaal van het Wereld Natuurfonds Spreken en tijdens de "Ethical Day" zal Daniël Povel van de Triodos het verhaal van de bank delen.

De organisatoren hopen dat door het gevarieerde programma de deelnemers hun eigen idealen en toekomstdromen kunnen vinden vanuit de ontmoeting met de ander.

Meer berichten