Wouter van den Oudenalder (lid van de bewonersprojectcommissie én toekomstige bewoner)
Wouter van den Oudenalder (lid van de bewonersprojectcommissie én toekomstige bewoner) (Foto: )

Feestelijke start voor de bouw van twee appartementengebouwen van Woongoed Zeist in Kerckebosch

persbericht

Zeist - In de stromende regen werd een betonnen breedplaat aan een hijskraan aangehaakt. Wouter van den Oudenalder (lid van de bewonersprojectcommissie én toekomstige bewoner) begeleidde de hijskraan. De breedplaat vormt straks een stukje verdiepingsvloer van één van de nieuwe gebouwen. Met deze officiële handeling werd de bouw van twee appartementengebouwen van woningcorporatie Woongoed Zeist gevierd.

In de kleinschalige appartementengebouwen komen in totaal 80 sociale huurwoningen. Ruim voldoende voor de 'vaste' bewoners van twee nog te slopen flats aan de Prinses Margrietlaan. Er blijven zelfs nog woningen over. Bam Woningbouw bouwt de gebouwen in opdracht van Woongoed Zeist.

Mooi en super energiezuinig
"Je zou bijna vergeten hoe bijzonder nieuwbouw is na al die mooie gebouwen die al in Kerckebosch staan," vertelt projectmanager Henk van Veldhuisen (Woongoed Zeist). "Maar ook deze gebouwen worden heel erg mooi. Met veel hout en grote terrassen, past het helemaal bij wonen in het bos. En ook het plekje – zo aan de rand van de wijk – is uniek. Uiteraard worden de gebouwen super energiezuinig. Onder andere door een dik isolatiepakket en zonnepanelen op het dak. Dat geeft niet alleen wooncomfort, zo houden we onze woningen ook betaalbaar. De woonlasten worden immers voor een groot deel door energielasten bepaald."

Volgend jaar verhuizen
De gebouwen worden in de eerste helft van 2020 opgeleverd. Dan krijgen de nieuwe bewoners hun sleutel en kan het inpakken en verhuizen beginnen.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist
Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed Zeist werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder prachtige vrije kavels. Inmiddels zijn er 58 kavels verkocht. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Woongoed Zeist de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch B.V. (WOM Kerckebosch B.V.) op

Meer berichten