Gratis kinderworkshops in het Waterliniemuseum

Afgelopen zondag werd de nieuwe kindertentoonstelling 'Nurdius Maximus DOE-EXPO' geopend in Waterliniemuseum Fort bij Vechten. Om dat te vieren, worden er komende vrijdag 3 mei verschillende workshops voor kinderen gegeven, van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname aan de workshops is gratis, op vertoon van je entreekaartje voor het museum.

Speel 'Gangs of Rome'

Speel mee in een miniatuurversie van Rome op tafel en bepaal het lot van een nieuwe tempel. Kies je favoriete vechter, geef hem of haar een echt Romeins wapen en bescherm de tempel. Of misschien kies je liever de kant van de barbaren en wil je de tempel beroven? Schuif aan en speel mee! Leuk voor kinderen van ongeveer 8 tot 15 jaar.

Workshop Romeins schild knutselen

Voor de wat jongere kinderen (ca. 4 tot 8 jaar) wordt er een knutsel-workshop georganiseerd. Kom samen met vriendjes en vriendinnetjes naar het museum, maak van karton je eigen Romeinse schild en test deze daarna uit tijdens een speelpartij op het fort! Het schild mag je natuurlijk ook meenemen naar huis.

Kindertentoonstelling Nurdius Maximus

Na het succes van de vorige kindertentoonstelling, De Waanzinnige Boomhut DOE-EXPO, gaat ook deze nieuwe tentoonstelling over een populaire kinderboekenserie. Deze zomer staan de 'Dagboeken van Nurdius Maximus' centraal in het Waterliniemuseum.

Hoofdpersoon Nurdius Maximus is een dunne, onhandige slungel, die zeker weet dat hij later een Romeinse held zal worden. Zijn oudere broer is een generaal in het leger en zijn ouders vinden hem maar lastig. Tijdens zijn hilarische pogingen om een held te worden, werkt Nurdius aan de zijde van Caesar, probeert hij barbaren op te voeden en leert hij vechten als een gladiator.

De Romeinse wereld zoals auteur Tim Collins en illustrator Andrew Pinder die beschrijven, is fantasievol, maar wel gebaseerd op ware bronnen. De spannendste en grappigste avonturen uit de boeken komen terug in deze speciale doe-expo, waar kinderen aan de hand van opdrachten zelf in de huid van Nurdius Maximus kunnen kruipen. Door leuke, spannende spellen en doe-activiteiten worden de kinderen meegenomen naar de Romeinse tijd. Aan de hand van een begeleidend boekje en tal van opdrachten worden creativiteit en inlevingsvermogen op de proef gesteld.

Praktische informatie

De tentoonstelling 'Nurdius Maximus DOE-EXPO' is te bezoeken tijdens de openingstijden van het Waterliniemuseum; van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor de tentoonstelling en de workshops worden geen meerprijs gevraagd. Wel is een toegangsbewijs tot het Waterliniemuseum verplicht. Voor de workshops geldt: vol = vol!

Entreeprijs museum:

Volwassenen: €9,50

Kinderen 5 t/m 12 jaar: €6,-

Kinderen t/m 4 jaar gratis

Gratis met museumkaart

Kijk voor meer informatie op www.waterliniemuseum.nl.
Waterliniemuseum Fort bij Vechten, Achterdijk 12, 3981 HB Bunnik

Meer berichten