Foto: A.Romberg

Taptoe Slot Zeist 11 mei 2019

Na de zeer geslaagde edities van de Bevrijdingstaptoes Zeist in 2017 en 2018, heeft het bestuur van Stichting Muziekstad Zeist besloten om toch nog een 3editie van de Zeist Taptoe dit jaar te organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden op zaterdag 11 mei 2019.

Er waren veel positieve reacties op de Taptoes in 2017 en 2018. Hierop kwam vanuit publiek en organisaties de vraag om de Taptoe in 2019 nogmaals te organiseren. Het bestuur heeft hier positief op gereageerd.

De Zeister Taptoe zal ook deze keer plaatsvinden op een fraai uitgelicht voorplein van Slot Zeist op zaterdag 11 mei 2019 vanaf 20.30 uur. De toegang is ook bij deze editie gratis en er zijn alleen staanplaatsen beschikbaar.

Het programma zal zeer afwisselend en kleurrijk zijn, met een grote variatie in stijlen muziek en show. Er is gekozen voor een selectie van topkorpsen uit Nederland.

Alle korpsen zijn eerste prijswinnaars en velen vaandelhouders bij de mars- en showwedstrijden van het Wereld Muziekconcours in Kerkrade. Zo is de huidige WMC kampioen Marsparade, Takostu uit Stiens aanwezig, maar ook publiekslieveling Advendo uit Sneek keert terug en met haar dynamische nieuwe show "Feeling Good" en na 15 jaar maakt K&G Leiden opnieuw haar opwachting in Zeist. Dit keer met de spectaculaire show "Another night at the Opera". Juliana Amersfoort brengt haar gloednieuwe show "Can't hold us" en de Pegasus Pipes and Drums zorgen met de doedelzakmuziek uit de Schotse hooglanden voor een mooi muzikaal contrast in het programma. De volledige line-up is als volgt:

Show- and Marchingband K&G Leiden

Drum en Showfanfare Advendo Sneek

Show & Marchingband Juliana Amersfoort

Showband Takostu Stiens

Pegasus Pipes & Drums Barneveld

De korpsen geven eerst hun wervelende individuele shows en treden daarna gezamenlijk op in een prachtige Finale m.m.v. het koperensemble van Marchingband Juliana en de Pegasus Pipes and Drums. Taptoe-dirigent is Marcel van Raaij en de presentator is Jo Weerts.

Vanaf 20.00 uur marcheren de Bands vanaf Hotel Figi naar het Slot.

Zie voor meer informatie: www.muziekstadzeist.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden