Logo nieuwsbode-zeist.nl


Burgemeester Ruud van Bennekom kwam het echtpaar feliciteren. FOTO: Agnes Laurens
Burgemeester Ruud van Bennekom kwam het echtpaar feliciteren. FOTO: Agnes Laurens (Foto: Agnes Laurens)

In 60 jaar hebben zij heel veel samen meegemaakt

Het echtpaar Amersfoort-Knobbe is een bijzonder stel met veel gebeurtenissen achter de rug. Uiteraard is hun huwelijk op de Sluis in Delden een dierbare herinnering. Maar ook hebben ze de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp meegemaakt.

Bunnik - Ze hebben elkaar leren kennen bij een studiegroep van een vriend en vriendin van beiden. Aanvankelijk wilde de heer Amersfoort niet mee, omdat hij tentamens moest maken, maar hij ging uiteindelijk toch mee. Zo geschiedde dat hij zijn vrouw tegen het lijf liep. Met omzwervingen zijn ze in Bunnik beland, waar ze al bijna 50 jaar wonen.

Mevrouw Knobbe heeft gewerkt bij de Zoutindustrie als Chef Typekamer. Meneer Amersfoort heeft altijd in het onderwijs gewerkt. Tussendoor hebben ze ook erg veel gereisd over de hele wereld. Een bijzondere reis die altijd bij zal blijven is de reis naar Indonesië. Ook hebben ze drie keer de Donau afgevaren tot aan de Zwarte Zee.

Ze hebben 5 kinderen en 14 kleinkinderen. Afgelopen weekend hebben ze in Fort Vechten hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd.

door Agnes Laurens

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden