Karel (links) en zijn broertje Joop staan op de grond waar sindsdien honderden ezels zijn opgevangen.
Karel (links) en zijn broertje Joop staan op de grond waar sindsdien honderden ezels zijn opgevangen. (Foto: )

Karel, de eerste!

Deze week staat Cornelis (25) nieuwsgierig bij het hek te kijken. Hij ziet bergen oude foto's tevoorschijn komen, met bergen aan verhalen. Eén foto vindt hij wel heel bijzonder, daarop staan de ezels waarmee alles in 1988 begonnen is... als hobby.

Zeist - Harry en Vera kochten Karel, een gezonde hengst van een jaar oud. Ze zochten informatie en hoorden: 'één ezel is geen ezel'. Meteen haalden ze ook Joop op, het broertje van Karel. Hun achtertuin en vrije tijd was vanaf toen van de ezels.

Vlakbij woonde Napoleon, een grote ruin met slechte longen. Hij had een andere plek met veel aandacht nodig en kon bij Karel en Joop terecht. Achteraf gezien was hij de eerste opvangezel.

Ook de Dierenbescherming hoorde van de ezelsplek en kwam met de vraag: 'als we een ezel in beslag nemen, mogen we die dan bij jullie brengen?' Want een echte opvang was er nog niet voor ezels en Vera en Harry hadden inmiddels veel kennis vergaard.

Honderden ezels en verhalen volgden. Teveel om op te noemen. De aandenkens worden gekoesterd, kom gerust eens langs om ze te bekijken. En om Cornelis en de rest van de kudde te ontmoeten natuurlijk, dan snap je gelijk die bijzondere liefde voor ezels.

Hartelijke ezelgroet van Emmy

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden