Chad Frischmann staakt mee met Lilly Platt
Chad Frischmann staakt mee met Lilly Platt (Foto: Hans Snel)

Amerikaanse klimaatwetenschapper staakt mee met Lilly Platt

Zeist - Al weken staakt Lilly Platt, bekend van Lilly’s Plastic Pickup Project, iedere vrijdagochtend van 9 tot 10 uur voor het klimaat. Op de rand van de plantenbak voor het gemeentehuis legt zij haar kleedje neer en neemt plaats, met haar bord: “There is no plan(et) B”. Geregeld staken er bekende mensen met haar mee. Zo heeft burgemeester Janssen haar al eens vergezeld en ook Jesse Klaver, partijleider van GroenLinks. Afgelopen vrijdag schoof de internationaal beroemde klimaatwetenschapper Chad Frischmann bij Lilly aan. Samen formuleerden zij een boodschap: “Times change, why can’t we?”.

Chad Frischmann is onderzoeksdirecteur van het internationale project Drawdown, bekend van het gelijknamige boek. Drawdown is een wetenschappelijk onderbouwd receptenboek om de klimaatontwrichting te keren. Het bevat 80 bewezen maatregelen, die samen het probleem kunnen oplossen en het CO2 gehalte in de lucht omlaag kunnen brengen.

Lilly Platt is met haar 11 jaar al een internationaal bekende klimaatactivist. Ze wordt uitgenodigd op verschillende internationale podia en spreekt met wereldleiders. Ze is jeugdambassadeur van de Plastic Pollution Coalition. Al jaren verzamelt ze vrijwel dagelijks plastic en ander zwerfvuil in haar woonomgeving. Want zegt ze: “there is no planet B”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden