Bab Langenaar (l) en Henk Poortvliet van Belangenvereniging Couwenhoven hopen op echte inspraak van bewoners in het groot onderhoud van Couwenhoven-Zuid. Foto: Asta Diepen Stöpler
Bab Langenaar (l) en Henk Poortvliet van Belangenvereniging Couwenhoven hopen op echte inspraak van bewoners in het groot onderhoud van Couwenhoven-Zuid. Foto: Asta Diepen Stöpler (Foto: Asta Diepen Stöpler)

Bewoners Couwenhoven willen meedenken over onderhoud

Door Asta Diepen Stöpler

"Bij het maken van onderhoudsplannen voor Couwenhoven-Zuid loopt de samenwerking met de gemeente niet zo goed als we gewend zijn. We hopen dat de gemeente snel haar belofte van burgerparticipatie nakomt", aldus Belangenvereniging Couwenhoven. Wethouder Catsburg stelt dat de bewoners juist wel op grote schaal betrokken zijn.

Zeist - Couwenhoven ten zuiden van de Weteringlaan is toe aan groot onderhoud: stoeptegels liggen scheef en kruispunten moeten aangepast worden aan moderne inzichten over (verkeers)veiligheid. Namens Belangenvereniging Couwenhoven zijn Bab Langelaar (voorzitter) en Henk Poortvliet (secretaris) betrokken bij het geplande groot onderhoud. Poortvliet legt uit: "Vorig jaar kwam de gemeente met het voorstel om via burgerparticipatie de plannen te maken. Een goed idee, waaraan we graag meewerken. Bij de renovatie van de Weteringlaan in 2017 ging dat immers goed. Maar helaas loopt het nu anders. Tijdens de presentatie van het voorlopig ontwerp op 7 mei bleek dat veel suggesties van buurtbewoners niet of nauwelijks zijn meegenomen. Daar kwam veel kritiek op en ook op veel van de nieuwe voorstellen. Zo is er geen behoefte aan een andere opzet van parkeerplaatsen langs de Weilandweg. Zoals het nu is, is het goed. Ook opheffing van bestaande gemeenteplantsoenen en de aanleg van groenbakken in het zogeheten verblijfslint zijn niet gewenst."

Langelaar: "De samenwerking met de gemeente is altijd goed geweest is. Er gaat hier iets mis. We hopen dat de gemeente nu wel de toezegging nakomt."
"We hebben de buurt uitgenodigd om mee te denken en ideeën te geven. Dit kon via het digitale platform OmZeist en ook op twee bijeenkomsten", vertelt Wouter Catsburg, wijkwethouder. Projectleider Esther Moors vult aan: "Ook zijn we de wijk in gegaan om met mensen te praten over hun wensen. Alles wat we hebben opgehaald, uit de enquête en gesprekken hebben we verwerkt in de plannen. We zijn blij met de vele reacties. Zo is bijvoorbeeld het parkeervoorstel voor de Weilandweg van de baan. Bewoners blijven betrokken bij de verdere uitwerking van de plannen." Wethouder Wouter Catsburg geeft aan gesprekken met Belangenvereniging en inwoners belangrijk te vinden.
Bewoners van Couwenhoven kunnen tot en met vrijdag 31 mei reageren op het voorlopig ontwerp via www.omzeist.nl.

Belangenvereniging

Meedenken over groen, veiligheid en leefbaarheid. Dit zijn enkele punten waarmee de Belangenvereniging Couwenhoven (BVC) zich bezig houdt. Renovatie van de Weteringlaan en nieuwbouw van winkelcentrum De Clomp. www.belangeverenigingcouwenhoven.nl.

Meer berichten